De voorzitter van de Spaanse voetbalfederatie Luis Rubiales (L) en zijn Oekraïense collega Andriy Pavelko (R).
Volledig scherm
De voorzitter van de Spaanse voetbalfederatie Luis Rubiales (L) en zijn Oekraïense collega Andriy Pavelko (R). © AFP

Officieel: Oekraïne wil met Spanje, Portugal WK 2030 organiseren

Oekraïne doet definitief mee met de Spaanse en Portugese plannen om het WK voetbal van 2030 te organiseren. De voetbalbonden van de Zuid-Europese landen hebben het nieuws, dat dinsdag was uitgelekt, bevestigd op een persconferentie op het Zwitserse hoofdkantoor van de Europese voetbalbond UEFA.

25 reacties

 • nicole desseyn

  2 maanden geleden
  Eerst hun land terug opbouwen en zorgen dat hun burgers weer fatsoenlijk kunnen leven in plaats dan aan voetbal te denken!
 • Jean-Marc Carton

  2 maanden geleden
  moeten we daar ook al weer voor betalen?
 • Vanhoutte Werner

  2 maanden geleden
  Zelinsky is niet beter of zijn voorgangers Een miljoenen kostende organisatie terwijl het minumun loon daar 76 euro per maand is.Terwijl op het platteland honderdduizenden in armoede leven. Wat doet men daar eigenlijk met de miljarden steun? Zelinsky,de pion van de VS. Bouw uw land terug op !
 • Jean West

  2 maanden geleden
  Met de miljarden die ze sedert 2016 krijgen van de USA en Europa geen probleem.
 • christiana Caen

  2 maanden geleden
  Zouden ze niet beter hun land opnieuw opbouwen In plaats van voetbal stadions te bouwen
 1. “Neen, het klopt niet”: Ook Ronaldo zelf ontkent akkoord met Al-Nassr, ondanks aanhoudende geruchten over deal van 200 miljoen per jaar met Saoedische club
  Buitenlands voetbal
  59

  “Neen, het klopt niet”: Ook Ronaldo zelf ontkent akkoord met Al-Nassr, ondanks aanhouden­de geruchten over deal van 200 miljoen per jaar met Saoedische club

  Het welles-nietesspelletje gaat onverminderd voort. Terwijl de Spaanse sportkrant ‘Marca’ eerder meldde dat Cristiano Ronaldo (37) vanaf 1 januari aan de slag gaat bij Al-Nassr in Saoedi-Arabië en er jaarlijks bijna 200 miljoen euro zal vangen, wordt dat bij andere media in alle toonaarden ontkend. Ook Ronaldo zelf zei na de WK-match tegen Zwitserland dat er niets van aan is.
 2. Streamz lanceert trailer van nieuwe docu 'Is Crypto het Nieuwe Goud?’, van zelfde makers als ophefmakende ‘FIRE’
  Play
  TV

  Streamz lanceert trailer van nieuwe docu 'Is Crypto het Nieuwe Goud?’, van zelfde makers als ophefmaken­de ‘FIRE’

  Streamz lost de trailer van de vierdelige documentairereeks ‘Is crypto het nieuwe goud?’ De reeks volgt negen Vlamingen en vier experten in de mysterieuze wereld van cryptovaluta en NFT’s. Ze geven elk een kritische blik op de unieke en bijzondere digitale munt. Maak kennis met de crypto-aanhangers die hun succes en tegenslagen delen. “In 2017 hebben we al onze bezittingen verkocht en dan zijn we voor bitcoin gegaan", klinkt het bij Didi Taihuttu.