Het peloton in de Tour de France.
Volledig scherm
PREMIUM
Het peloton in de Tour de France. © REUTERS

Niet verboden, wel vreemd: medicijn tegen spierspasmen duikt op in het peloton, geviseerd Bahrain-Victorious reageert

WielrennenVreemd verhaal uit de dopingwereld. Bij een recente controle in Frankrijk zijn bij wielrenners sporen van een medicijn gevonden dat normaal bedoeld is voor mensen die lijden aan de zenuwziekte MS. Om wie het gaat, is niet bekend gemaakt. Waarvoor het product gebruikt wordt, is ook nog onzeker. Dopingjager Peter Van Eenoo: “Dit doet wellicht een alarm afgaan bij het WADA.”

31 reacties

 • Alain Spreutels

  1 maand geleden
  Produceert meer zuurstof circulatie, de benen onderandere geraken minder snel verzuurd.
 • Rik Cappelle

  2 maanden geleden
  Als het niet verboden is wat is het probleem dan ? Net alsof het enkel in het wielrennen zou gebruikt worden. En Bart Maris dat is het niet want maskeringsproducten, en die zijn er a volonté, zijn al tientallen jaren verboden en staan reeds al die tijd op de WADA lijst.
 • Linda D'Haese

  2 maanden geleden
  Het zal ook wel in andere sporten worden gebruikt maar daar doen weinig testen zeker waar er veel meer geld mee gemoeid is
 • Paul Buckens

  2 maanden geleden
  Als ge geen krampen krijgt kunt ge lang verder rijden, of niet soms?
 • Bart Maris

  2 maanden geleden
  Dat zijn de interessantste middeltjes. Op het eerste zicht en met wat goede wil kan men er iets prestatie bevorderends in zien maar in realiteit dienen dat soort middeltjes meestal 'om het echte middeltje' te masceren.
 1. Cijfers tonen dit seizoen opvallend meer incidenten aan met vuurwerk en projectielen: “Als je gedrag wil veranderen, moet je direct bestraffen”
  Play
  Belgisch voetbal
  27

  Cijfers tonen dit seizoen opvallend meer incidenten aan met vuurwerk en projectie­len: “Als je gedrag wil veranderen, moet je direct bestraffen”

  Ook dit weekend was het prijs: rellen, rookbommen en vuurwerk in onze stadions. De voetbalbond stelt dit seizoen een opvallende stijging vast van zulke incidenten: boetes en stadionverboden schrikken (te) weinig af, omdat “in de ogen van de fans de Pro League soms schandalige beslissingen neemt”, aldus Filip Boen, een expert in fangedrag. Wat kan er dan wél werken? En waarom is de rol van de clubs zo belangrijk?
 2. Kapitein Yellow Tigers stopt ermee na commotie over emotioneel misbruik bondscoach Vande Broek: “Ik ben op... Dit is mijn keuze”
  Play
  Meer sport
  64

  Kapitein Yellow Tigers stopt ermee na commotie over emotioneel misbruik bondscoach Vande Broek: “Ik ben op... Dit is mijn keuze”

  In ‘De prijs van de winnaar’, een programma op Canvas waar atleten hun ervaringen op het hoogste niveau delen, haalden verscheidene gewezen Yellow Tigers het emotioneel misbruik van huidig volleybalbondscoach Gert Vande Broek (54) aan. De volleybalfederatie blijft hem steunen, maar kapitein Ilka Van de Vyver heeft intussen besloten te stoppen bij de nationale ploeg. “In deze cultuur wil ik niet meer verder werken.”