Volledig scherm
© AFP

Niet te stoppen: Nadal verplettert Djokovic in finale van ‘zijn’ Roland Garros en evenaart grandslamrecord Federer

Roland GarrosDe troon blijft gewoon van hem. Gravelkoning Rafael Nadal (34) heeft zijn dertiende (!) eindzege op Roland Garros gepakt na een demonstratie tegen Novak Djokovic (0-6, 2-6 en 5-7). De nummmer 1 van de wereld speelde niet eens dramatisch, maar tegen deze Nadal was niets te beginnen. Zijn 100ste zege aan de Porte d’Auteuil is er (alweer) eentje voor de geschiedenisboeken, want Nadal heeft net als Roger Federer nu 20 grandslams gewonnen. 

16 reacties

 • Alex Rasera

  3 maanden geleden
  @Godfrey Vaes: Ik denk niet dat Goffin hier iets van kan leren. Sommige hebben het gewoon, anderen niet. Waarmee ik toch wel even wil aangeven dat 'mindere' goden' daarom niet minder respect verdienen. Goffin haalt wellicht het maximale uit zijn carriere. Tja, dan kan je niet ontevreden zijn. Ik ben het ook volledig eens met Jurgen Aerts. Deze 3 zijn zo fenomenaal dominant dat je dit niet eens de nieuwe generatie mag verwijten.
 • Godfrey Vaes

  3 maanden geleden
  De “big 3” zijn niet van deze wereld. Zo een generatie van uitzonderlijke talenten komt nooit meer terug. Maar vooral zijn het 3 spelers die nooit opgeven en hongerig blijven. Kan “onze” Goffin nog veel van leren...
 • Joseph Sleeckx

  3 maanden geleden
  De suprematie van Nadal op gravel is ongezien. In geen enkele sport heeft iemand ooit zulke dominantie aan de dag gelegd. Ik ben sprakeloos.
 • Paul Jadel

  3 maanden geleden
  @ joery Mampaey en Sharon: Geen enkele andere speler dan Nadal tovert zulke haast onmogelijke slagen uit zijn raket, dank zij zijn technische kennis. Ook Federer kan dat niet zoals Nadal. Federer is een prima speler, daar niet van, maar het technisch niveau van Nadal heeft hij nooit laten zien.
 • Bruno-Pierre Claus

  3 maanden geleden
  Love NADAL! Top tornooi. 0 sets verloren op Roland Garros je moet het maar doen. Hoop nu dat Djoky beetje stiller en zich minder de MAN zal voelen na deze vernedering! Nogmaals top top top gedaan Nadal! Je verdiend het! ❤️
 1. Chris Froome (35) gelooft nog in vijfde Tourzege: "Ik voel me nog jong"
  Play

  Chris Froome (35) gelooft nog in vijfde Tourzege: "Ik voel me nog jong"

 2. Zo beleeft Kimmer Coppejans, die “geen uitstel verwacht voor Australian Open”, de quarantaine
  Play
  Australian Open

  Zo beleeft Kimmer Coppejans, die “geen uitstel verwacht voor Australian Open”, de quarantai­ne

  18 januari