Nafissatou Thiam neemt tussen twee examens door deel aan zevenkamp

Nafissatou Thiam
BELGA Nafissatou Thiam
Drie Belgische atleten zullen morgen en zondag deelnemen aan de prestigieuze Hypo Meeting in het Oostenrijkse Götzis. De 19-jarige Nafissatou Thiam, die haar ticket voor het EK in Zürich al op zak heeft, mikt op een score van minimaal 6.200 punten.

"Ik denk dat ze kans maakt om haar persoonlijk record (6.298 punten) te benaderen in Oostenrijk. Maar we weten natuurlijk niet welke impact de examens zullen hebben op haar prestaties", zegt trainer Roger Lespagnard. "Met nieuwe persoonlijke records op de 100 meter en in het kogelstoten kan Nafi terugblikken op een goed seizoensbegin. Door haar examens heeft ze recent echter minder kunnen trainen en moet ze haar concentratie zien te verdelen."

Thomas Van Der Plaatsen (AC Deinze) is de enige Belgische man die zal deelnemen in Götzis. Ook hij kwalificeerde zich eerder al voor het EK in Zürich. De bronzen medaille van het WK indoor in Sopot, die zich voorbereidde in Zuid-Afrika, wil in Götzis zijn persoonlijk record (8.255 punten) verbeteren.

Ten slotte neemt ook Marjolein Lindemans (ROBA) deel in Oostenrijk. Zij zal proberen om een ticket voor het EK te bemachtigen. In 2013 haalde ze op de meeting van Rieti 5.831 punten. Daarmee bleef ze 89 punten onder de EK-limiet.

Hans Van Alphen zal door een knieblessure niet van de partij zijn.