Na de commotie rond Belgisch racetalent (18) dat met 300 km/u over E17 scheurde: “Amaury zat niet achter stuur”

AutosportHet 18-jarige Belgische racetalent Amaury Cordeel, die in mei zijn debuut maakt in de Formule 3, heeft op de populaire video-app TikTok beelden geplaatst waarop te zien is hoe een wagen met 300 kilometer per uur over de E17 rijdt. “Maar hij zat niet zelf achter het stuur”, zegt zijn manager Philip Goedtkindt.

79 reacties

 • Serge De beyser

  1 jaar geleden
  Geen probleem, rijbewijs intrekken. Zal rap gedaan zijn.
 • Pat Van Oost

  1 jaar geleden
  Een jeugdzonde... NU moeten ze hem het verschil tussen circuit en openbare weg duidelijk maken. Een jaar laten meedraaien in revalidatiecenter voor verkeersslachtoffers. Niet drie jaar wachten om hem voor te laten komen.
 • Filip Permentier

  1 jaar geleden
  En de beelden online plaatsen is dan plots ok? Wat met sensibilisering en voorbeeldfunctie? En wat met 'het psychologisch in staat zijn' om een voertuig te besturen als men het onderscheid tussen een circuit en de E17 niet kan maken?
 • Jan Hebbelinck

  1 jaar geleden
  Als ouder zou ik al geen oog meer toedoen. Racewonder op circuit is iets totaal anders als racer op snelweg tussen normale chauffeurs.
 • johan lanoot

  1 jaar geleden
  Renaat Blijweert: gelden de snelheidslimieten niet voor goede autobestuurders, soms? Ikzelf ben ook een vrij goede chauffeur, mag ik dan pakweg 200 km/u rijden? Trouwens, hij mag nog een goede piloot zijn, het gaat ook om de andere chauffeurs die misschien niet zo goed kunnen rijden. Wat als plots iemand van baanvak verandert?