Na de botsing bleef Eddy Lissens wachten bij Alaphilippe.
Volledig scherm
Na de botsing bleef Eddy Lissens wachten bij Alaphilippe. © BELGA

Motard die aan basis lag van valpartij Alaphilippe voelt zich schuldig: “Ik kreeg na de koers alle zonden van de wereld over me heen”

Ronde van VlaanderenDe wedstrijd van Julian Alaphilippe eindigde tegen het kofferbakje van een motard. Eddy Lissens zat aan het stuur van de motor. De 64-jarige gepensioneerde politieman uit Leuven was er helemaal het hart van in. “Ik voel me schuldig, ook al kan ik er niets aan doen”, reageerde een emotionele Lissens achteraf.

81 reacties

 • kris Bellemans

  6 maanden geleden
  De motard-jury treft geen schuld maar toch 1 puntje van opbouwende kritiek richting wielerbond : Misschien kan hij in zijn functie als regulateur ook beter achterop plaats nemen zoals elk ander jurylid op de moto dat doet. In deze situatie had hij dan met zijn arm kunnen verwittigen en eventueel op een fluitje blazen. Met 4 ogen zie je altijd meer dan met 2. In vele andere wielerlanden zit de regulateur achterop (zie bv. Tour de France)
 • Mario Adams

  6 maanden geleden
  Waarom moeten er zoveel motards tussen de renners rijden?  Soms lijkt het meer op een zondagse rit  van motorliefhebbers dan een wielerwedstrijd.
 • Gaston Govaerts

  6 maanden geleden
  Dit kan nooit de fout van de motard zijn. Het is aan Alaphilippe om uit te kijken en er niet tegen te rijden. Als Alaphilippe morgen tegen een paal zou rijden dan is dat toch de fout niet van die paal.
 • michel van dam

  6 maanden geleden
  Die motard is helemaal niet schuldig, kijk de beelden Alaphilippe rijd er zelf tegenaan want hij kijkt helemaal niet. Mooi verhaal om die man dan de schuld te geven toch!
 • Rudy Claes

  6 maanden geleden
  Helemaal geen schuld voor de motor ! Alaphilippe toprenner maar !!! ... zo nerveus dat hij meer van links naar rechts gaat, constant achter zich zit te kijken en met de oortjes bezig is ! Hij zal nog veel winnen maar nog vaker op de grond liggen !
 1. Primus Van Aert, Gouden Gianni en Noors ‘dark horse’: de Gouden Klassiekers-blikvangers na het Vlaamse voorjaar

  Primus Van Aert, Gouden Gianni en Noors ‘dark horse’: de Gouden Klassie­kers-blikvan­gers na het Vlaamse voorjaar

  Een groot hoofdstuk van het wielervoorjaar ligt achter ons. De Italiaanse en Vlaamse koersen zijn gereden en hebben hun impact op de Gouden Klassiekers niet gemist. Van Wout van Aert over Anthony Turgis tot een Noors ‘dark horse’: tijd voor een eerste round-up met de opvallendste figuren en een blik op het klassement, waar de strijd om 7.000 euro nog helemaal open ligt.
 1. Courtois kroont zich tot held van de avond tegen Liverpool
  Play

  Courtois kroont zich tot held van de avond tegen Liverpool

 2. Mulder & Degryse geloven in Gouden Bal voor De Bruyne
  Play

  Mulder & Degryse geloven in Gouden Bal voor De Bruyne