Tony Bloom en Paul Gheysens.
Volledig scherm
PREMIUM
Tony Bloom en Paul Gheysens. © Photonews

Mini-Abramovich, de papierprins en de professionele gokker: zij proberen ons voetbal in leven te houden

Belgisch voetbalZijn impact is vergelijkbaar met die van een sloopkogel. Met zijn miljoenen heeft Paul Gheysens Antwerp FC, het stamnummer één, weer tussen de topclubs geparkeerd. Sportief, financieel, commercieel en qua infrastructuur. De vastgoedmagnaat is echter niet de enige mecenas in de Jupiler Pro League. Dit zijn de 17 investeerders die ons voetbal levend proberen houden.

14 reacties

 • Jos Van De Plas

  2 maanden geleden
  En niet te vergeten, profvoetballers in België betalen maar 22 procent belasting op hun gemiddeld loon van 20.000 euro. Waarvan 80 procent terugvloeit naar hun club door een gunstmaatregel van de regering, een gewone arbeider wordt 52 procent belast op zijn loon.
 • Bart Maris

  2 maanden geleden
  Zij + een berg belastingcenten van de werkende Vlaming!
 • Sven Stolk

  2 maanden geleden
  Stop met die zever, Antwerp komt dit weekend met wedstrijd minder op status achtervolgen en inhalen. Dan moet je een winnend opvolgende reeks neerzetten. Nu focus Europees ok. Maar Dan moet Antwerp een reeks overwinningen halen achter elkaar om aanslukting met top 4 te kunnen maken. Hoe het nu loopt echt geen eenvoudige opdracht. Als heel de molen perfect gaat draaien na winterstop is het veel te laat.
 • Frankie Albert Goethals

  2 maanden geleden
  Als alle buitenlandse eigenaars of mede-eigenaars uit het Belgisch voetbal moesten verdwijnen dan spelen Anderlecht, Genk en Gent tegen elkaar.
 • Hilkens Björn

  2 maanden geleden
  Dus als al die geldschieters er niet waren, dan zat Racing Genk alleen in de Jupiler Pro League.
 1. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.