.
Volledig scherm
. © Belga

“Mijn fiets aan de haak hangen? Dat is de traditie”: Philippe Gilbert neemt afscheid met pintje in de hand en familie op het podium

Wielrennen“Nu is het officieel. Het is gedaan”, aldus Philippe Gilbert (40). Op ‘zijn’ Cauberg, de plaats waar hij vier keer de Amstel Gold Race won en in 2012 wereldkampioen werd, zwaaide onze landgenoot af. In het bijzijn van al zijn dierbaren hing hij letterlijk en figuurlijk zijn fiets aan de haak. Zijn echtgenote, Bettina Pesce, was tot tranen toe bedwongen.

15 reacties

 • Kenny De Witte

  3 maanden geleden
  5 monumenten, waarvan 4 verschillende, 2x podium in het ontbrekende monument, winst in San Sebastian, 2x Parijs-Tours, 4x Gold Race, 2x BK, WK, 11 ritten grote rondes, gele en rode trui,... samen zoveel meer waard dan 1x de gedroomde San Remo. Een grote kampioen. Eén vd beste klassieke coureurs aller tijden. Blij om met jou bij de juniors gereden te hebben.
 • Françoise Dupont

  3 maanden geleden
  Dank U voor al die mooie jaren Philippe !
 • Hendrik Peetersen

  3 maanden geleden
  Hij sprak beter Nederlands dan 99% van de Waals politiekers, eerste ministers inbegrepen.
 • Frank Gebruers

  3 maanden geleden
  Philippe bedankt voor al die mooie momenten en schitterende sportieve prestaties! De Cauberg en een decennia in de Belgische wieler geschiedenis is van jou. Bedankt 🙏
 • Suzanne Govaerts

  3 maanden geleden
  Bedankt Philippe voor alle prachtige wielermomenten!
 1. Fris en enthousiast voetballend Westerlo zet KV Mechelen vlot opzij: Kyan Vaesen de held met twee goals
  Jupiler Pro League
  4

  Fris en enthousi­ast voetbal­lend Westerlo zet KV Mechelen vlot opzij: Kyan Vaesen de held met twee goals

  Na drie duels op rij zonder overwinning heeft KVC Westerlo zaterdagmiddag in eigen stadion weer aangeknoopt met een overtuigende 2-0-zege tegen KVC Mechelen. De Kemphanen leggen zo de druk weer wat meer bij de achtervolgers in de strijd om Play-Off 2. Een gehavend Mechelen pakte dit seizoen amper vier punten buitenshuis en moet de komende weken dus nog vol aan de bak.