Zwitserse topskiër verongelukt bij paragliding

Gian Luca Barandun.
AFP Gian Luca Barandun.
De Zwitserse skiër Gian Luca Barandun is gisteren verongelukt na een ongeval tijdens het paragliding. Dat bevestigde de Zwitserse skifederatie daags na de feiten.

De 24-jarige Barandun liet het leven bij een incident zondagmiddag in de buurt van Schluein. Toen een manoeuvre verkeerd liep, belandde hij met een harde smak op de grond en stierf ter plekke.

“De hele Zwitserse skifamilie denkt aan de rouwende familie in deze moeilijke momenten. We bieden hen ons diepste medeleven aan”, aldus bondsvoorzitter Markus Wolf.

Barandun was gespecialiseerd in snelheidsdisciplines. Zijn beste notering in de wereldbeker was een negende plaats eind december 2017 in de combinatie in het Italiaanse Bormio. In januari werd hij in de befaamde afdaling van Wengen vijftiende.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.