Zwitser Schurter juicht in Canada, geen landgenoot in top 30

AP
Nino Schurter heeft in het Canadese Mont-Sainte-Anne de vierde Wereldbekermanche mountainbike op zijn naam geschreven. De 29-jarige Zwitser haalde het voor wereldkampioen Julien Absalon en zijn landgenoot Florian Vogel.

Na een spannende strijd, waarin Absalon en Schurter een stevig duel uitvochten, was het uiteindelijk Schurter die zijn eerste Wereldbekeroverwinning van het jaar pakte. Hij neemt ook de leidersplaats over van Jaroslav Kulhavy. Schurter telt nu 850 punten, Kulhavy staat tweede met 740 punten en Absalon telt 710 punten. De Belgen eindigden niet in de top 30. Sebastien Carabin werd 37ste, Kevin Van Hoovels 42ste en Bart De Vocht 57ste. Ruben Scheire gaf op.

Franse zege bij beloften
Bij de beloften ging de zege naar de Fransman Titouan Carod. Jens Schuermans, enige Belg aan de start en vorige week nog derde op het EK, gaf op. Bij de vrouwen was de winst voor Jolanda Neff, Catharine Prendrel werd tweede. Wereldkampioene op de weg en in het veldrijden Pauline Ferrand-Prévot vervolledigde het podium. Githa Michiels werd 21ste, Alice Pirard 40ste.

AP