Zwemmeeting in Uster test voor jongeren van Ronald Gaastra

BELGA
Ronald Gaastra trekt met zijn hele groep BRABO-zwemmers naar Zwitserland om er dit weekend deel te nemen aan de zwemmeeting van Uster. Hij wil er vooral evalueren hoe zijn jongeren hun eerste tapering verteren en hoe ze omgaan met wedstrijdomstandigheden. Toptijden en de kwalificatie voor het WK verwacht hij van hen pas op het BK in mei.

De zwemmeeting van Uster past al een aantal jaar in het programma van Ronald Gaastra en sluit aan op de visie dat zwemmers regelmatig naar het buitenland moeten om meer ervaring en wedstrijdroutine op te doen.

"Voor Pieter Timmers en Kimberly Buys wordt het dan ook niet meer dan zo een wedstrijdprikkel", legt Gaastra uit. "Voor de nieuwkomers Nick Bodirosa, Dries Vangoetsenhoven en de broers Valentin en Alexis Borisavljevic wordt het de eerste grote test om te zien hoe zij de voorafgaandelijke tapering verteerd hebben en hoe zij omgaan met druk, sterke concurrentie, nieuwe wedstrijdomstandigheden en mijn manier van racen. Dat geldt ook nog altijd voor Lorenz Weiremans en Alexander Trap, die al langer bij mij trainen maar ook nog een weg af te leggen hebben. De evaluatie van Uster moet mij duidelijk maken wat er nog bijgestuurd moet worden om helemaal klaar te zijn tegen het BK in mei."

Voor Ronald Gaastra zijn de Vlaamse kampioenschappen van eind deze maand, waar limieten kunnen gezwommen worden voor het wereldkampioenschap van juli in Boedapest, geen piekmoment. "Wellicht zijn wij er alleen op vrijdag van de partij. Ik werk met mijn groep in één rechte lijn naar het BK in mei toe. Daar wil ik ze WK-limieten laten zwemmen. Voor Pieter Timmers en Kimberly Buys mag dat geen enkel probleem zijn. Voor Lorenz Weiremans en de tweeling Borisavljevic zie ik mogelijkheden voor de estafetteploegen van de 4x100 en 4x200 m crawl, terwijl het voor Dries Vangoetsenhoven en Alexander Trap moeilijker maar niet onmogelijk wordt omdat zij aankijken tegen strengere limieten."

Photo News
Pieter Timmers en Gaastra in rio
BELGA Pieter Timmers en Gaastra in rio