Zweedse handbalsters zijn na dit sexy dansje in de kleedkamer sterren van EK

YouTube

De Zweedse nationale handbalploeg gaat hard op het EK in Duitsland. Nadat ze in de zaal een 33-21-overwinning tegen Slovenië en een plaats in de kwartfinales geboekt hadden, sloegen de vrouwen ook sociale gensters. Een filmpje vanuit de kleedkamer waarin ze zich met de ploeg aan spontaan maar verrassend goed gecoördineerd dansje wagen, wordt massaal bekeken. In minder dan 18 uur 155.000 views op Instagram. 

De aanjager van het gebeuren is Sabina Jacobsen, die na een blessure in 2013 veel steun vond in Zumba tijdens haar revalidatie. Het team gebruikt die oefeningen nu ook tijdens de opwarming. Het Zweedse EK-sprookje gaat trouwens onverminderd voort. Ook in de kwartfinale werd er gewonnen. In een Scandinavisch onderonsje trok Zweden met 26-23 aan het langste eind. Zweden treft in de halve finale, die vrijdag plaatsvindt in Hamburg, Frankrijk. De Franse handbalsters versloegen Montenegro met 25-22. De Zweedse vrouwen bereikten nog nooit de WK-finale. 

Sabina Jacobsen (l) in verdediging.
AP Sabina Jacobsen (l) in verdediging.
De Zweedse vrouwen door het dolle heen na de kraker tegen Denemarken.
EPA De Zweedse vrouwen door het dolle heen na de kraker tegen Denemarken.
AFP
AFP1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • René Pijnacker

    Scherp blijven redactie, met deelnemers als Kameroen, Zuid-Korea, Japan is het geen EK hoor.