Zwaargewichtkampioen Wilder bekritiseert Joshua na zege tegen Ruiz: “Ik heb een andere mentaliteit”

AFP
Anthony Joshua won gisteren de rematch tegen Andy Ruiz en heeft zo zijn vier gordels (WBA, IBF, WBO en IBO) terug. De ongeslagen WBC-kampioen Deontay Wilder is niet onder de indruk. “Joshua was zo aarzelend, hij wilde gewoon overleven.”

In Saudi-Arabië keken Joshua en Ruiz elkaar gisteravond in de ogen. De Brit was gebrand op revanche, nadat de Mexicaan in juni voor een verrassing van jewelste zorgde door Joshua met een technische knock-out te verslaan. Dit keer was de kamp, ‘Clash on the Dunes’, een stuk minder spectaculair. Beide boksers bleven overeind, Joshua zegevierde na twaalf ronden op punten.

AFP

“Joshua deed wat hij moest doen om de overwinning te behalen. Hij rende rond in de ring en zat de hele tijd op de fiets”, vertelde zwaargewichtkampioen Deontay Wilder aan ‘The Athletic’. “’t Leek wel alsof Klitschko in de ring stond. Joshua was zo aarzelend.”

“Ik heb een compleet andere mentaliteit”, vervolgde Wilder. “Ik beschouw mezelf als een kampioen en wil de wereld overtuigen dat ik de beste ben. Ik ben niet iemand die wat staat de dansen om vervolgens de tegenstander vast te houden. Boksen is een brutale sport. Ik toon geen liefde in de ring.”

“Joshua had meerdere kansen om voor de finish te gaan. Maar hij hield Ruiz de hele tijd op afstand. Hij wilde gewoon overleven. De Klitschko-methode”, zuchtte Wilder, die nog steeds ongeslagen is in de bokswereld. Van zijn 43 partijen als profbokser won Wilder er 42, waarvan liefst 41 op knock-out. Alleen zijn gevecht met Tyson Fury eindigde onbeslist. Wilder vocht nog nooit tegen Joshua.

AP
AP9 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Frank Coussement

  Joshua en Ruiz zijn uiteraard goede boksers. Maar Wilder en Fury zijn van een andere orde. Persoonlijk vind ik Fury de beste als hij het mentaal op een rijtje houd. Joshua verliest van Wilder En Fury die zijn op zijn minst even groot en zijn spelletje van ronddansen en jappen zou niet pakken.

 • Marc LInden

  hoeveel groter en hoeveel meer reikafstand en je krijgt die man niet op de knieën? Vind prestatie van de Mexicaan zeker zo lovenswaardig

 • Michael Vandamme

  Ruiz heeft ondertussen 35 profkampen gedaan en 110! amateur wedstrijden. Die bokst al vanaf zijn 6 jaar, onderschat die niet omdat die geen sixpack heeft zoals Joshua. Joshua zijn gameplan was perfect. Bijna alle ronden op punten gewonnen. Dit is nu eenmaal boksen, je kan zoals Wilder boksen en enkel voor de ko gaan, maar die zijn techniek is niet om aan te zien. Tegen Fury had hij de nederlaag verdiend , maar toen het voordeel van de thuis vechter gekregen.

 • Jonas Buyle

  Waarom is Wilder de opiniemaker van dienst, hij is de concurrent van Ruiz en AJ. Ruiz zijn buik hangt mischien bijna op de grond maar als een man van 130kg, zonder angst en met een kin van graniet, zulke snelle handjes heeft moet je wel lopen en dansen of je verliest opnieuw. Goeie match van AJ vraag ma aan Ruiz.

 • Tom Der Kinderen

  Ruiz is een meester in de bokssport Marcel, bijna altijd mooie kampen , technisch goed en het hart van een leeuw. Iemand die niet in conditie is gaat geen volle kamp boksen.