Zoon verslaat vader in strijd om prestigieuze paardenwedrenrace

 Joseph O'Brien (links) met jockey Corey Brown.
EPA Joseph O'Brien (links) met jockey Corey Brown.
De Ierse trainer Joseph O'Brien heeft vandaag de Melbourne Cup, de belangrijkste paardenwedrace in Australië met een prijzenpot van 4,3 miljoen euro, op zijn naam geschreven. Het paard van de 24-jarige O'Brien, Rekindling, bleef dat van zijn beroemde vader Aidan O'Brien, Johannes Vermeer, voor. Ook paard nummer drie, Max Dynamite, was een Iers paard.

Winnaar Rekindling, het jongste paard in de race, werd door thuisrijder Corey Brown naar de zege gereden op de Flemington Racecourse in Melbourne, een parcours van 3,2 kilometer. Brown reed ook al naar de zege in de Melbourne Cup in 2009.

Door de zege van Rekindling wordt zijn eigenaar, de Australische zakenman Lloyd Williams, de meest succesvolle paardeigenaar met zes overwinningen. Vorig jaar pakte Williams de zege met het Duitse paard Almandin, dat dit jaar twaalfde werd. 

EPA
Photo NewsReacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.