Zo zagen handen en voeten van de olympische kampioen eruit na 163 kilometer zwemmen in zijn Elfstedentocht

ANP

Na 163 kilometer zwemmen of 55 uur in het water, heeft de Nederlander Maarten van der Weijden (37) zijn Elfstedentocht noodgedwongen moeten stopzetten. De man - in 2008 olympisch kampioen op de 10 kilometer zwemmen in open water - wilde met zijn zwemtocht van liefst 200 kilometer geld inzamelen voor kankeronderzoek. Van der Weijden werd in 2001 zelf nog gediagnosticeerd met leukemie, maar genas volledig. De waaghals moest zijn tocht 37 kilometer voor de finish staken door een verstoorde zoutbalans. Hij kreeg medicijnen, maar kon die vanwege de misselijkheid niet binnenhouden. Bovendien was hij in het water in slaap gevallen, aldus het doktersteam dat hem al die tijd begeleidde.

Dagenlang werd de zwemmer vanop de oever toegejuicht door duizenden enthousiastelingen. En dat loont. Met zijn tocht haalde hij liefst 2,5 miljoen euro op. "Ik heb alles gegeven, maar dit een tweede keer proberen? Nooit."

Na 163 kilometer zwemmen zagen de handen en voeten van Van der Weijden er overigens zo uit:

ANP
ANP
EPA
ANP
ANP
ANP
ANP24 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Yves Sparenberg

  dat moet zeer doen aan zijn handen en voeten respect voor deze man

 • Peter Buyck

  Deze poging was volgens mij nergens voor nodig. Dit is een vorm van zelfmutilatie met een 'goed doel' als verantwoording.

 • Jozef Van Schuerbeeck

  Nu is hij in het nieuws gekomen met een prachtig initiatief. Van je lichaam te veel vragen is niet gezond. Vroeg of laat betaalt hij hier een prijs voor, dat zal hij wel voelen.

 • Anne Geerts

  Knap geprobeerd van deze man! Respect!!

 • Danni Van Driessche

  Helaas welke reacties ik weer lees. Knap gedaan. Doe hem maar na !!!