Zo hard was ook Taylor, die rematch niet uitsluit, na kamp toegetakeld: “Persoon toonde dat ze groot kampioene is”

rv
Met open wondes en kneuzingen over het hele bovengezicht, ook Katie Taylor stond in de uren na de kamp fysiek zwaar getekend de pers te woord. Het goeie nieuws voor Persoon (34), mocht ze nog doorgaan als boksster: Taylor sluit een rematch niet uit. 

De Ierse gaat nu door het leven als de 'undisputed’ kampioene bij de lichtgewichten voor alle boksbonden (WBC, WBO, WBA en IBF), maar dat liep niet van een leien dakje. “Ik wist dat het een bijzonder zware kamp zou worden”, sprak ze bij het Russische RT Sport en het Britse Sky Sports. “In dat opzicht was ik alles behalve verrast. Dit was een kampioene versus een kampioene. Dan krijg je topboks te zien. Maar ik vind wel dat ik voldoende gedaan heb om de kamp te winnen, zeker in de eerste rondes. Misschien dat ik toen zelfs wat ‘te veel’ gevochten heb, maar dat is nu eenmaal mijn natuur. Ik had meer gedisciplineerd moeten zijn, want zo werd het uiteindelijk nog een ‘fifty fifty’-duel.”

Taylor toonde ook het nodige respect voor Persoon. “Delfine heeft getoond dat ze een groot kampioene is en niet voor niets zo lang regerend wereldkampioene is geweest. Om haar te kloppen en dit te bereiken, heb ik het allemaal gedaan. Hier heb ik zoveel voor opgegeven en getraind. Ongelofelijk. Of er een rematch komt? Daar sta ik zeker voor open. Nu wachten er mij nog een resem grote gevechten.”

Maar op een rematch rekent Persoon niet. “Voor mij mag het, maar ik denk niet dat ze dat risico zal lopen”, reageerde de West-Vlaamse. “Ze zullen me geen kans meer geven. In haar kamp zullen ze redeneren dat ze me voorbij is, al gebeurde dat niet op de juiste manier, zeg maar bestolen. De bokssport zit maffieus in elkaar. Een klacht bij de WBC kunnen we overwegen, maar ik denk niet dat we daarvoor sterk genoeg in onze schoenen staan.”
27 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Sigrid Brants

  Het was heel duidelijk dat Delfin de winnaar was! Precies of ze niet willen dat ze kampioen wordt, is niet de eerste keer. Ongelooflijk hoe dit verlopen is....

 • Vandycke Vandycke

  Ik heb het echt met Delfine te doen... zo'n harde werkster, topbokster. Niemand verdient de wereldtitel meer dan zij.

 • Erik Neyt

  Die Taylor heeft geweldig veel slaag gekregen,vooral dan de laatste vier ronden,het was zo erg dat de laatste ronde geen 30 sec. meer mocht duren.Re-Match?? denk het niet,ze weet nu ook dat het wrsl terug een pak rammel zou worden.

 • Thomas Anderson

  Spijtig maar net niet voor persoon!En al dat na trappen daar komen we nergens mee!

 • peter Frederix

  Wat moest deze dame anders zeggen als je weet dat je de zege cadeau hebt gekregen.