Zeven WNBA-speelsters testen positief op corona, twee gevallen bij team van Julie Allemand

Julie Allemand aan de slag met de Belgian Cats.
BELGA Julie Allemand aan de slag met de Belgian Cats.
De WNBA, de Noord-Amerikaanse basketcompetitie voor vrouwenteams, heeft maandag bekendgemaakt dat zeven besmettingen met het coronavirus vastgesteld zijn bij de 137 speelsters van de twaalf teams. Onder meer twee speelsters van Indiana Fever, de ploeg van Belgian Cat Julie Allemand (23), zijn besmet. Hun identiteit is niet bekend, wel werd aan onze redactie bevestigd dat onze landgenote niet getroffen is.

De WNBA meldt dat de positieve personen in isolatie gaan tot ze van de medische autoriteiten groen licht krijgen om de quarantaine te verlaten. De testen werden uitgevoerd tussen 28 juni en 5 juli.

Met Emma Meesseman (27), bij titelverdediger Washington Mystics, en Julie Allemand, die uitkomt bij Indiana Fever, treden twee Belgische vrouwen in het seizoen 2020 aan in de WNBA.

Maandag komen de speelsters en stafleden van de twaalf teams aan in de IMG Academy van Bradenton, in Florida. Daar staan vanaf 24 juli alle duels op het programma. Indiana Fever liet echter al weten zijn aankomst met minstens vijf dagen te verlaten, "uit grote voorzichtigheid als gevolg van de aanbevelingen van de CDC's (Amerikaanse gezondheidscentra, red.) over de periode in quarantaine". 

Lees ook.

“Waarschijnlijk is het niet verantwoord”: Emma Meesseman houdt hart vast voor hervatting NBA en WNBA in ‘bubbel’ in geteisterd Florida (+)

Hoe een basketbalvedette en gewezen ploeggenote van Emma Meesseman haar carrière opgaf om een gevangene te redden die in de cel zat

Een nieuw paleis voor de ‘King’: LeBron James koopt villa in Beverly Hills ter waarde van 34,5 miljoen euro
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.