Zanardi ook na tweede operatie nog steeds in kritieke toestand

NurPhoto via Getty Images
Handbiker Alex Zanardi verkeert ook na zijn tweede hersenoperatie nog steeds in kritieke toestand, zo bevestigde het ziekenhuis in het Italiaanse Siena vandaag.

De 53-jarige Italiaan wordt er nog steeds in een kunstmatige coma gehouden en wordt beademd, zo klinkt het in het bulletin. Zijn toestand is stabiel, maar dus wel kritiek. Van enige verbetering is er momenteel nog geen sprake.

De viervoudig paralympisch kampioen en voormalig autopiloot botste anderhalve week geleden met zijn handbike op volle snelheid tegen een vrachtwagen.

Zanardi was in de jaren negentig een F1-piloot bij de renstallen Jordan, Minardi, Lotus en Williams. In 2001 verloor hij beide benen bij een ongeval op de Duitse Lausitzring toen hij deelnam aan de Champ Car. Zanardi ging na zijn ongeval door met racen in aangepaste auto's. Hij legde zich ook toe op het handbiken. Als handbiker won hij twee keer goud op de Paralympische Spelen in Londen in 2012 en twee keer goud op de Spelen van Rio de Janeiro in 2016. 

Lees ook: Zanardi voor de tweede keer onder het mes, operatie duurde tweeënhalf uur 

Photo NewsReacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.