Yves Ngabu test positief bij controle buiten competitie in Sheffield

Yves Ngabu in actie.
Photo News Yves Ngabu in actie.
Yves Ngabu heeft positief getest bij een controle buiten competitie. De voormalige Europese kampioen bij de cruisergewichten werd positief bevonden bij een controle buiten competitie op 7 januari. 

De positieve test van Ngabu vond plaats in Sheffield. Daar trainde de West-Vlaming uit Roeselare al een tijdje. Hij trok er eind 2018 al eens naartoe om zich in de Ingle Boxing Gym voor te bereiden op zijn kamp om de Europese titel bij de cruisergewichten. Ngabu sleepte de titel in de wacht, maar speelde die eind oktober 2019 kwijt aan de Brit Lawrence Okolie. 

Nadie verloren kamp bleef Ngabu in Sheffield trainen en het was daar dat hij de positieve test aflegde. Okolie reageerde op Twitter al op het nieuws door te verwijzen naar de slechte naam van de club, waar Ngabu de voorbije maanden zijn trainingen afwerkte. Het is namelijk niet de eerste keer dat een bokser van de Ingle Boxing Gym in Sheffield tegen de lamp loopt.

Volgens WBC-boxing werden na een test buiten competitie afwijkende waarden teruggevonden. Ngabu is 31 en een goeie vriend van ex-wielrenner Zico Waeytens, die in april ook z’n eerste profkamp bokst.

Action Images via Reuters