YouTuber klimt op dak voetbalstadion Arsenal (en nog 6 andere sportvideo's die u deze week niet mocht missen)

kos
Een YouTuber die op het dak klimt van het Emirates Stadium, wielrenners die brutaal van de sokken worden gereden door een roekeloze automobilist en een rugbyspeler die drie jaar schorsing krijgt voor deze schandalige aanslag. U zag het afgelopen week samen met nog vier andere spraakmakende sportvideo's ongetwijfeld van het scherm spatten op onze sportpagina van HLN.be. Hieronder kan u de zeven meest tot de verbeelding sprekende sportvideo's van de voorbije week nog eens in vol ornaat bewonderen, voor het geval u toch iets van die straffe beelden gemist zou hebben.

"Oh mijn god, het is gewoon gelukt": YouTuber klimt op dak voetbalstadion Arsenal

Hij is zeventien jaar oud en zit niet om een stunt verlegen. YouTuber 'Dying Llama' en zijn vriend Alexander Farrel hebben ingebroken in de voetbalstadions van Arsenal en West Ham United. Eens binnen gaat alles vanzelf voort de freestyle-klimmers. De video van hun nieuwste escapade is duizelingwekkend. Hoezo beveiliging?

De Britse tiener zat al bovenop een rijdende metro en bus en klom tot de hoogste geledingen van het Tate Modern museum in Londen. Het prilste exploot van Dying Llama en zijn vriend zorgt voor opschudding over Het Kanaal en meer bepaald bij het management van de Londense clubs Arsenal en West Ham United.

De voetbaltempels van beide teams kregen de jongens ongevraagd over de vloer maar vooral het gemak waarmee ze dit voor mekaar kregen, doet de wenkbrauwen fronsen.

De video laat zien hoe de jonge kerels eerst over een muurtje en hek klimmen om het beroemde Emirates stadion met een capaciteit van 60.000 toeschouwers binnen te dringen. Dat blijkt uiteindelijk nog de moeilijkste klus want daarna is alles poepsimpel. De deuren zijn immers niet vergrendeld. In geen tijd staan ze op het dak van het stadion. Daarna doet hij samen met enkele vrienden naar eigen zeggen de stunt nog eens over in het Olympisch stadion, waar 'The Hammers' hun thuiswedstrijden spelen.

Het management van beide clubs is 'not amused'. Arsenal heeft alvast een onderzoek ingesteld.

De beruchte video die op 10 december op YouTube verscheen, is ondertussen al bijna 250.000 keer bekeken.

Al 400.000 keer bekeken, de beelden van heftig incident dat wielrenners schrik van hun leven bezorgde

Dat je als zwakke weggebruiker dikwijls met jouw leven speelt in het verkeer blijkt nog maar eens uit een video die ene Ethan Fann online heeft gegooid. De Amerikaanse wielrenner -weliswaar niet op het hoogste niveau- werd op training samen met enkele ploegmaats van zijn UC Merced Cycling Team brutaal van de sokken gereden door een roekeloze automobilist. Behoorlijk hallucinante beelden die al bijna 400.000 keer werden bekeken op Facebook.

De 24-jarige Fann uit Merced, Californië is bezeten van de fiets en deelt op zijn YouTubekanaal en op de sociale media maar wat graag beelden van zijn wieleravonturen- en ervaringen. Bovenstaande beelden dateren al van vorig jaar, maar werden nu pas door de Amerikaanse jongeman online gegooid. En daar had hij een goeie reden voor: hij wilde eerst zeker zijn dat alle renners die samen met hem betrokken waren bij het incident volledig hersteld waren van hun blessures én dat hij en zijn makkers vergoed werden door de verzekeringsagent van de 'dader'. Hun fietsen werden immers herleid tot een hoopje schroot. Het zware ongeval waarbij de renners in volle afdaling van hun sokken werden gereden en tegen het asfalt smakten, gebeurde trouwens op de beklimming van Twist Road in Jamestown (Californië). Gelukkig hadden de gehavende slachtoffers een helm op het hoofd of dit had héél slecht kunnen aflopen. Gaat de automobilist hier zwaar in de fout of hebben ook de renners boter op het hoofd? Dat oordeel laten we geheel aan u over!

De bochtentechniek van deze Ferrari-rijder is zo klunzig dat fan het niet meer kan aanzien

Dan heb je als rijder een bliksemsnelle Ferrari F430 GT3 onder je kont en slaag je er in om het grandioos te verknallen in een toch wel haalbare haarspeldbocht. Met een snelheid van niet eens 15 km/u. De beelden zijn afkomstig uit de Italiaanse klimkoers Pedavena-Croce d'Aune en palmen met een rotvaart het internet in.

Het was onwaarschijnlijk hoe de rijder zijn gele bolide in het decor parkeerde, een goedgeplaatste fan kon zoveel onkunde op de dolomietencol Monte Avena alvast niet meer aanzien. Dat deze frats intussen al meer dan 2,5 miljoen mensen heeft bereikt, is dus geen verrassing. De schampere reacties op sociale media zijn niet bij te houden.

Drie jaar schorsing voor rugbyspeler na laffe aanslag op succesvolle vrouwelijke ref

Bruno Doglioli moeten we de komende jaren niet meer op een rugbyveld verwachten. De Argentijn, die uitkomt voor het Italiaanse Rangers Vicenza in de Italiaanse tweede klasse (serie A), bezondigde zich het vorig weekend aan een lafhartige aanval op de jonge vrouwelijke ref. Doglioli torpedeerde als een echte stormram de nietsvermoedende Maria Benvenuti langs achter. De scheidsrechter, die de wedstrijd nog kon beëindigen, hield er een whiplash aan over, zo leerde een onderzoek in het ziekenhuis.

Na zijn schandalige actie werd Doglioli door zijn club met onmiddellijke ingang op non-actief gezet. "Rangers Vicenza schorst de speler voor elke vorm van activiteit en veroordeelt met klem zijn actie, die indruist tegen de waarden van de club en van de rugbysport", luidde het in een communiqué.

De Italiaanse rugbyfederatie greep vandaag ook op drastische wijze in. Doglioli werd voor drie jaar geschorst. De langste schorsing ooit in het Italiaans rugby. Opvallend: de 33-jarige speler zag zijn aanslag tijdens de match slechts bestraft met een gele kaart en moest dus maar 10 minuten van het veld.

Benvenuti is niet de minste in de scheidsrechterwereld. De 23-jarige ref fluit regelmatig in de Italiaanse Serie A en was ook van de partij tijdens het WK voor dames in 2014 in Frankrijk en deze zomer op de Olympische Spelen.

MMA'er verliest volledig de pedalen na drieste trap tegen zijn hoofd (en de reactie van de ref mag er wel zijn)

Een MMA-kamp in Saipan is afgelopen weekend stevig uit de hand gelopen. Eén van de vechters kreeg een brutale trap tegen zijn hoofd toen hij al op de grond lag. Dat is niet toegestaan in de MMA en het slachtoffer ging compleet door het lint. In zijn vlaag van razernij ging de man echter niet zijn tegenstander, maar de scheidsrechter te lijf. Was de MMA'er na de trap tegen zijn hoofd even compleet het noorden kwijt? Het heeft er alle schijn van.

De scheidsrechter was overigens Frank Camacho, zelf een begenadigd MMA'er. Hij reageerde opvallend rustig op de aanval en bracht de vechtersbaas tot bedaren. Stond Camacho toch even te bibberen op zijn benen? Allerminst, zo bleek. "Dit was één van mijn beste ervaringen ooit als scheidsrechter", schreef hij op Instagram. We zien het in andere sporten nog niet meteen gebeuren...

Voor dit mooi gebaar van fair play krijgt spits zelfs een kus van de tegenstander

Vaak heiligt det doel de middelen in het voetbal. Schwalbes om een strafschop uit te lokken bijvoorbeeld, zijn meer regel dan uitzondering geworden. Behalve in het Duitse Bocholt. Toen aanvaller Timo Munoz in de wedstrijd tegen SF Baumberg neerging in de zestien, wees de ref resoluut naar de stip. De spelers van Baumberg konden hun ogen niet geloven en gingen kwaad verhaal halen bij de scheidsrechter. Die bleef bij zijn beslissing, tot hij hulp kreeg vanuit onverwachte hoek. Munoz kwam de man met de fluit zelf zeggen dat het geen strafschop was. Een mooi gebaar van fair play. Dat vonden ook de bezoekers. Een van de spelers van Baumberg gaf Munoz zelfs een kus ter bedanking.
(Bekijk hieronder de beelden vanaf 1:16)

Deze scheids gaat geschiedenis in als allereerste die penalty fluit met behulp van videoref

Viktor Kassai en vooral de Nederlander Danny Makkelie hebben een brokje geschiedenis geschreven. De Hongaarse scheidsrechter en zijn zogenaamde 'videoref' zijn namelijk de eersten die de bal op de stip legden na het raadplegen van videobeelden tijdens de match. En zeggen dat de 41-jarige ref op die manier zijn fout kon rechtzetten, want hij had in de partij tussen het Colombiaanse Atlético Nacional en de Japanse Kashima Antlers op het WK voor clubs aanvankelijk geen penalty gefloten. Kassai wendde zich tot een assistent langs de zijlijn en bekeek op een monitor de fase, waarna de ref toch naar de stip wees. Dit experiment met de zogenaamde 'Instant Replay' (ook wel 'videoref' genoemd) zal wellicht volgend jaar al officieel zijn algemene intrede doen in het voetbal. Na deze experimentele fase zullen er wel nog aanpassingen aan het systeem gebeuren.

Dubbele primeur
Het bleek een belangrijke beslissing van Kassai om uiteindelijk toch voor strafschop te fluiten, nadat een speler van de Antlers in de tweede zone duidelijk gehaakt werd. Na heel wat discussie omtrent de herziene beslissing mocht de man met het nummer 8 Shoma Doi de elfmeter feilloos omzetten. 0-1 na 33 minuten wedstrijd in het Suita City Stadium in het Japanse Osaka. Het venijn van de halve finale zat trouwens in de staart want via Endo en Suzuki won de 'thuisploeg' uiteindelijk met afgetekende 0-3 cijfers. De Japanse landskampioen is zo meteen ook de eerste Aziatische club in de finale van een WK voor clubs.
Reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels