Yellow Tigers zakken na (vreemde) Poolse zege naar derde plaats en treffen Rusland in 1/8ste finales

BELGA

Het was een heel kluwen met regels en reglementen, met uitslagen en rangschikkingen om te weten welk land de Yellow Tigers in de 1/8ste finales van de Europese kampioenschappen zou ontmoeten. Daarbij kwam nog een extra surprise dat uit de trukendoos van de CEV (Confédération Européenne de Volleyball) getoverd werd. De organiserende landen mochten immers het thuisvoordeel behouden in deze ronde en zowel Slovakije als Polen kwamen daarvoor in aanmerking. De 3-2-overwinning van Polen op de slotdag tegen Italië - een draak van een wedstrijd overigens - zorgt ervoor dat onze Yellow Tigers naar de derde plaats verhuizen en ze in de volgende ronde grootmacht Rusland moeten ontmoeten in Lodz. Slovakije mag immers in Bratislava blijven spelen en voor Italië was dit de gedroomde tegenstrever. Polen krijgt met Spanje ook al een hapklare brok. België is het slachtoffer, want Rusland was echt niet het land dat coach Vande Broek wou tegenkomen. We hopen dat de CEV de match Polen-Italië eens goed bestudeert, want van 3-6 naar 12-9 in de vijfde set met acht rechtstreekse fouten van de Azzurri doet de wenkbrauwen fronsen. 
5 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Jan Verhelst

  Winnaars hebben een plan, verliezers enkel excuses. Niet zeuren, had je de matches maar moeten winnen.

 • joannes Roderigas

  toch tof dat het er niet alleen zo aan toe gaat in het voetbal, maar ook elders. zouden de refs niks overhouden aan hun akkefietjes?

 • adrian Kowalczykiewicz

  Matchfixing... Polen en Italië 4 jaar weghouden van kampioenschappen.

 • Ralph Camberlin

  Gewoon hoog tijd dat er bij tornooien de wedstrijden worden geloot na de poule fases, dan kunnen ze niet speculeren tegen wie ze uitkomen. Het wordt steeds gedaan en teams die het beter doen dan verwacht zijn steeds het kind van de rekening.

 • Guido Willems

  Match fixing dus elimineren die Italianen