Yellow Tigers winnen tweede oefeninterland tegen Duitsland

belga
De Belgische volleybalvrouwen (FIVB 13) hebben vandaag hun tweede oefeninterland tegen Duitsland (FIVB 13) met 3-1 gewonnen, in het kader van hun fandag in Brugge. De setstanden waren 21-25, 26-24, 25-19 en 25-15.

Gisteren verloren de Yellow Tigers nog met 0-3 van de Duitsers. Morgen volgt nog een derde match tegen Duitsland achter gesloten deuren.

België speelde met: Biebauw 2, Van Gestel 11, Heyrman 19, Van Hecke 18, Leys 5, Aelbrecht 14, libero's: Courtois en De Tant. Kwamen in: Van de Vijver 3, Herbots 3, Grobelna, Guilliams.

Het team van bondscoach Gert Vande Broek speelt eind deze maand (22 september-1 oktober) op het EK in Georgië en Azerbeidzjan. De Yellow Tigers krijgen in het Azerische Ganja-Göygöl met olympisch vicekampioen Servië (FIVB 3), Europees vicekampioen Nederland (FIVB 8) en Tsjechië (FIVB 23) loodzware tegenstanders voorgeschoteld in de groepsfase. Enkel de groepswinnaar stoot rechtstreeks door, de nummers twee en drie spelen barrages. Toch gaan de Tigers voluit voor een plek in de top acht.