Yellow Tigers verliezen oefenmatch tegen Turkije

De Yellow Tigers op archiefbeeld.
BELGA De Yellow Tigers op archiefbeeld.
Op de derde dag van hun stage in het Turkse Antalya hebben de Yellow Tigers hun eerste oefenwedstrijd tegen het gastland met 4-0 verloren. Voor de Belgische volleybalvrouwen, in volle voorbereiding op de Europese Spelen, was het hun eerste oefeninterland na twee weken training in Leuven.

In een gelijkopgaande eerste set trok een geoliede Turkse ploeg aan het langste eind dankzij een opslagreeks van spelverdeler Naz: 25-20. In set twee wisselden de kansen voortdurend en leek het er op dat Kaja Grobelna België naar een gelijkspel zou slepen, maar kapitein Onal besliste daar anders over. Vanaf de derde set begonnen beide ploegen te experimenteren in hun spel waardoor de Belgen in beide sets al vroeg tegen een achterstand aankeken. Maar dankzij knap werk in verdediging en met verschillende bloks knokten de Tigers zich opnieuw in de wedstrijd. Ze konden echter niet verhinderen dat Turkije, dat vorige week het prestigieuze toernooi van Montreux binnenhaalde, won.

Het spelniveau van de Belgen stemde Gert Vande Broek hoopvol met het oog op de European Games. "Vergeet niet dat wij nog geen enkele oefenwedstrijd gespeeld hebben en de Turken al wedstrijdritme op hoog niveau hebben opgedaan. In Montreux wonnen ze het toernooi door Japan, Italië, Nederland en Duitsland te verslaan. Ik heb vandaag werkpunten gezien, maar ook veel goede zaken."

Vandaag spelen de Belgen opnieuw tegen Turkije in het gloednieuwe Gloria Sports Center in Antalya.

België: Heyrman (2), Leys (3), Grobelna (20), Aelbrecht (5), Vandesteene (4), Van de Vyver (4). Libero: Courtois. Kwamen in: Biebauw (2), Wittock (4), Van Gestel (4), Cools (7), Catry (1), Cianci (0).