Yellow Tigers verliezen nipt van Azerbeidzjan

BELGA
De Belgische volleybalvrouwen hebben op de Europese Spelen in Bakoe hun vierde groepswedstrijd met 3-2 verloren van gastland Azerbeidzjan. De setstanden waren 25-21, 22-25, 25-20, 21-25, 15-6. Het is meteen de derde nederlaag voor de Yellow Tigers. "We hebben ons vandaag goed herpakt", stelde coach Gert Vande Broek. "We gaan nu voluit onze kans tegen Polen om in het toernooi te blijven."

Eerder in het toernooi verloor België met 3-0 van zowel Italië als Turkije. Tegen Roemenië was het Belgische team met 3-0 te sterk. Zondag nemen de Yellow Tigers het nog op tegen Polen, dat met 3-0 won van Italië. De eerste vier landen van elke groep stoten door naar de tweede ronde (kwartfinales). In poule A leidt Azerbeidzjan voorlopig met 11 punten. Dan volgen Turkije (10), Polen (8), België (4), Italië (3) en het nog puntenloze Roemenië.

"We hebben lef getoond, dat hadden we nodig tegen een topland als Azerbeidzjan", aldus libero Valérie Courtois. "We hadden het moeilijk om hun receptie onder druk te zetten. Daardoor kregen we de achterstand in set 1 en 3 niet omgebogen. Vandaag hebben Azerbeidzjan en Rahimova hun klasse getoond. De eerste vier sets was Rahimova niet super, maar in set vijf heeft ze getoond dat ze het verschil kan maken op belangrijke momenten."

BELGA
BELGA
BELGA