Yellow Tigers verliezen derde wedstrijd op een rij

Archiefbeeld.
BELGA Archiefbeeld.
De Belgische nationale vrouwenvolleyploeg heeft vandaag in de Japanse hoofdstad Tokio zijn derde wedstrijd op een rij verloren in de Final Six van de World Grand Prix.

De Yellow Tigers waren in het Ariake Coliseum niet opgewassen tegen Brazilië, momenteel de nummer een van de wereld. De olympisch en vicewereldkampioen won al negen keer de World Grand Prix en had weinig moeite met de Tigers: 0-3 (10-25, 12-25 en 12-25). Enkel in het begin van de eerste en de derde set konden onze landgenotes even gelijke tred houden met de Zuid-Amerikaanse topspeelsters. Lise Van Hecke was deze keer goed voor negen punten.

België liep eerder al tegen nederlagen aan tegen regerend wereldkampioen Rusland (3-0) en China (3-1). Morgen moeten de Tigers, 's werelds nummer 22, in hun vierde duel op dit prestigieuze toernooi met de wereldtop aan de bak tegen thuisland Japan (FIVB 3). Zondag volgt de slotwedstrijd tegen Turkije (FIVB 11).

België speelde met Dirickx, Heyrman, Leys, Aelbrecht, Van Hecke, Rousseaux. Libero: Courtois. Kwamen in: Coolman, Bland, Gillis, Van de Vyver