Yellow Tigers spelen volgend jaar in Rusland, China en Turkije

BELGA
De Belgische volleybalvrouwen kennen hun tegenstanders in de World Grand Prix van 2016. Hun programma werd vandaag bekendgemaakt. De meisjes van bondscoach Gert Vande Broek hebben in hun eerste seizoen in groep 1, de hoogste divisie, hun plek kunnen behouden. Ze werden in juli tiende op twaalf landen en spelen dus ook volgend seizoen op het hoogste niveau.

De twaalf landen werden ingedeeld in drie poules van vier. De wedstrijden vinden plaats van 10 tot 26 juni 2016. De vijf beste landen en het gastland nemen het tegen elkaar op in de finale van 6 tot 10 juli. Het land dat twaalfde, en laatste, wordt in de eindrangschikking zakt naar groep 2. Dit seizoen degradeerde de Dominicaanse Republiek. Het land werd vervangen door het gepromoveerde Nederland.

De Yellow Tigers spelen van 10 tot 12 juni tegen gastland Rusland, Turkije en Nederland. In het tweede weekend, van 17 tot 19 juni, ontmoeten ze Brazilië, Servië en gastland China. Het slotweekend vindt plaats in Turkije. De Yellow Tigers nemen het behalve tegen het gastland ook op tegen Italië en Brazilië.