Yellow Tigers rekenen af met Polen en plaatsen zich voor kwartfinale tegen Servië

kos
De Yellow Tigers hebben zich geplaatst voor de kwartfinale op de Europese Spelen. Tegen Polen - al zeker van kwalificatie - wonnen de nationale volleyvrouwen met 3-2. De setstanden waren 25-22, 21-25, 23-25, 25-22 en 16-14. De Yellow Tigers komen zo uit op zes punten. Enkel een 3-0 overwinning van Italië tegen zwakke broertje Roemenië kon nog roet in het eten gooien, maar de Roemenen wonnen meteen de eerste set.

Eerder in het toernooi verloor België in groep A met 3-0 van zowel Italië als Turkije. Azerbeidzjan versloeg de Belgen dan weer met 3-2. Tegen Roemenië was het Belgische team met 3-0 te sterk. De Yellow Tigers, vierde in groep A, nemen het in de kwartfinale op tegen Servië, de winnaar van groep B. De wedstrijd wordt dinsdagavond om 18 uur Belgische tijd gespeeld.

"Ik blijf erbij dat de doelstelling van dit seizoen het EK (van 26/09 tot 4/10 in Antwerpen en Nederland) blijft", aldus coach Gert Vande Broek. "De World Grand Prix-wedstrijden in juli zijn net als de Europese Spelen een voorbereiding van hoog niveau. Op het EK moeten we absoluut aantreden met onze volledige ploeg in vorm. Dat is hier niet het geval (onder anderen Rousseaux en Dirickx ontbreken in Bakoe, nvdr.). Lise Van Hecke heeft last van haar knie. We moeten afwachten wat de medische staf zal zeggen."

"Ik voel geen pijn", stelde Van Hecke zelf. "Er is enkel een reactie op de inspuiting in mijn knie van enkele weken geleden. Maar we moeten dit zeker opvolgen. Het was de juiste beslissing vandaag om enkel het begin van de wedstrijd te spelen. Mijn niveau ligt namelijk iets minder hoog. Het belangrijkste is dat we gewonnen hebben. Vandaag hebben we gezien dat onze ploeg erin blijft geloven en blijft vechten."

Freya Aelbrecht (archieffoto uit match tegen Azerbeidzjan)
BELGA Freya Aelbrecht (archieffoto uit match tegen Azerbeidzjan)