Yellow Tigers moeten buigen voor Servië: 1-3

BELGA
De Yellow Tigers zijn uitgeschakeld in de kwartfinales van het EK volley. De Belgische vrouwen moesten vanavond in de Lotto Arena in Antwerpen met 1-3 buigen voor Servië. Het keerpunt van de wedstrijd lag in de tweede set, die de Tigers na een ware thriller zagen verloren gaan. De setstanden waren 25-19, 27-29, 11-25, 18-25.

Gert Vande Broek oordeelde na de barragewedstrijd van woensdag tegen Tsjechië (3-1) dat het wisselvallige spel van de Yellow Tigers te wijten was aan stress, en dat na het behalen van de vooropgestelde kwartfinaleplaats zijn team bevrijd zou kunnen spelen. Die voorspelling van de bondscoach kwam in de eerste set meteen uit. De Yellow Tigers startten enthousiast en zetten een stevig blok neer, waartegen de Serviërs geen antwoord hadden. Die hingen helemaal af van de flitsen van Tijana Boskovic, de amper 18-jarige opposite die in set één goed was voor acht punten. Bij de Yellow Tigers was wel iedereen op niveau. Dankzij blocks van Laura Heyrman en een sterk serverende Freya Aelbrecht liepen ze in een aardig volgelopen Lotto Arena al snel uit tot 12-20, waarna Aelbrecht het knap afmaakte (25-19), meteen ook het eerste setverlies voor Servië op dit EK.

In set twee waren de Serviërs, die soeverein als winnaar uit groep D waren gekomen en daardoor al sinds maandag geen wedstrijd meer hadden gespeeld, een pak beter bij de les. Er kwam heel wat meer druk op de Tigers, die slechts één keer aan de leiding kwamen (6-7). In een hoogstaande set was er echter amper klasseverschil tussen beide teams en dus bleef het ook tot het einde spannend. In een zinderend slot trok Servië toch aan het langste eind (27-29).

Servië was uit op revanche na de met 3-2 verloren kleine finale van twee jaar geleden op het vorige EK. Mihajlovic en co bouwden al snel een mooie voorsprong uit, die ze vervolgens niet meer uit handen gaven (11-25). De Yellow Tigers kwamen zo 1-2 achter en stonden dus met de rug tegen de muur in set vier. Ze speelden alles of niets en konden tot halverwege de set toch een voorsprong vasthouden (13-12). Servië is echter wereldtop en beschikt over zoveel aanvallende kracht dat de Tigers uiteindelijk toch moesten plooien (18-25). De Belgen hielden er zelfs geen troostprijs aan over, want door hun zesde plaats in de eindstand zijn ze niet rechtstreeks geplaatst voor het volgende EK. Enkel de top-vijf was zeker van deelname.

BELGA
BELGA
BELGA
BELGA