Yellow Tigers met 3-0 onderuit in openingsmatch

BELGA
De Belgische volleybalvrouwen zijn de Europese Spelen in Bakoe begonnen met een nederlaag. In groep A verloren de Yellow Tigers vandaag met 3-0 van Italië.

De setstanden in de Crystal Hall waren 25-22, 25-20, 25-20. De wedstrijd duurde 1 uur en 34 minuten.

Aanvoerder Charlotte Leys vond de nederlaag terecht. "We hebben niet goed gespeeld. We slaagden er niet in de gemakkelijke punten te scoren. Het is onze eigen fout", reageerde Leys. "Het was onze eerste officiële match met een aantal nieuwe meisjes in de groep. Het is toch anders spelen dan in een oefenwedstrijd. De druk is groter. Maar we haalden nooit ons beste niveau. De coach was niet tevreden. We zullen nu de beelden van de wedstrijd herbekijken en analyseren."

Bleke prestatie
Ook libero Valerie Courtois had een bleke prestatie van de Tigers gezien. "Het was vandaag zeker niet onze beste match", aldus Courtois. "Italië was niet eens zoveel sterker, maar het was onze fout dat we geen tandje konden bijsteken. We maakten fouten en schoten tekort in de organisatie. Nu moeten we absoluut punten pakken tegen Roemenië als we de kwartfinales willen halen."

BOIC-top
Het duel werd overigens bijgewoond door de top van het BOIC. Voorzitter Pierre-Olivier Beckers, CEO Philippe Vander Putten, topsportverantwoordelijke Eddy De Smedt en delegatieleider Gert Van Looy tekenden allen present. De ploeg van coach Gert Vande Broek speelt in zijn poule ook nog tegen Roemenië (15 juni), Turkije (17 juni), gastland Azerbeidzjan (19 juni) en Polen (21 juni). Later vandaag staan in groep A Italië - Roemenië en Turkije - Azerbeidzjan op het programma. De eerste vier landen van elke groep stoten door naar de tweede ronde (kwartfinales).