Yellow Tigers maatje te klein voor Italië

BELGA
Na 3-0-zeges tegen Oekraïne (CEV-19) en Slovenië (CEV-8) hebben de Yellow Tigers (CEV-7) maandag in het Poolse Lodz een eerste nederlaag geleden op het EK vrouwenvolleybal. Vicewereldkampioen Italië (CEV-4) bleek met 3-0 een maatje te groot. De setstanden waren 25-18, 25-21 en 25-23.

Coach Gert Van De Broek startte met Britt Herbots, Celine Van Gestel, Kaja Grobelna, Dominika Sobolska, Marlies Janssens, Ilka Van De Vyver en libero Britt Ruysschaert en liet Elise Van Sas, Dominika Strumilo, Karolina Goliat, Silke Van Avermaet en Jodie Guilliams invallen. Herbots was met 10 punten de topscorer bij de Belgen. Voor Italië maakte Paola Ogechi Egonu er 28.

België is voorlopig derde in groep B, na Italië en Polen. Dinsdag nemen de Tigers het tegen hekkensluiter Portugal (CEV-16) op, woensdag is Polen (CEV-5) de tegenstander. De eerste vier van de groep plaatsen zich voor de achtste finales.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.