Yellow Tigers kloppen nu ook Slovenië op EK volleybal en zijn op weg naar plek bij laatste zestien

BELGA
De Yellow Tigers hebben ook hun tweede groepsmatch op het EK volleybal vlotjes gewonnen. In het Poolse Lodz werd Slovenië, een van de mindere tegenstanders in een zware groep, geklopt. Het werd 3-0 (25-13, 25-21 en 25-20). Zo zijn de Tigers goed op weg naar naar een plek bij de laatste 16.

Het volgende duel vindt maandag plaats, om 18 uur tegen Italië. Nadien volgen nog Portugal (27/8, 18 uur) en gastland Polen (28/8, 17.30 uur). 

De Belgische volleyvrouwen veroverden in 2013 Europees brons. In 2015 werden ze in eigen land zesde. Op het laatste EK, in 2017 in Georgië en Azerbeidzjan, eindigden de Tigers ontgoochelend laatste in hun poule.

Eerder deze maand trad België aan op het olympisch kwalificatietoernooi in het Italiaanse Catania. Na nederlagen tegen Nederland en Italië en winst tegen Kenia grepen ze naast een ticket voor Tokio 2020. In januari krijgen de troepen van Vande Broek een nieuwe olympische kans in een Europees kwalificatietoernooi.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.