Yellow Tigers en Red Dragons mogen naar Europese Spelen

De Yellow Tigers
BELGA De Yellow Tigers
Het organisatiecomité van de eerste Europese Spelen in het Azerische Bakoe heeft de lijst bekendgemaakt van de deelnemende landen in het volley. Het gaat om twaalf landen, zowel bij de mannen als de vrouwen, gerangschikt op basis van hun klassement op de CEV-ranglijst. Zowel de Yellow Tigers (vrouwen) als de Red Dragons (mannen) maken deel uit van dit prominente lijstje.

Organisator Azerbeidzjan en Rusland, zowel bij de mannen als bij de vrouwen het hoogst gerangschikte Europees land, waren al zeker van deelname. De deelname van tien andere landenteams is nu bevestigd.

De Europese Spelen (met 16 olympische en 4 niet-olympische sporten) vinden plaats van 12 tot 28 juni 2015. Voor het volley wordt gespeeld in de Crystal Hall van Bakoe.

Deelnemende landen bij de mannen: Azerbaidjan, Rusland, Italië, Servië, Polen, Bulgarije, Duitsland, Frankrijk, Finland, België, Slovakije, Turkije.

Deelnemende landen bij de vrouwen: Azerbaidjan, Rusland, Servië, Italië, Turkije, Duitsland, Nederland, Polen, België, Kroatië, Bulgarije, Roemenië.