Woods kan voorlopig zijn 'swing' niet maken

REUTERS
Tiger Woods heeft nog geen flauw idee wanneer hij weer een toernooi kan golfen. "Ik zou het op dit moment niet weten. Ik hoop deze zomer, maar ik luister nu vooral goed naar mijn artsen", laat de nummer 1 van de wereld weten op zijn website. De Amerikaan onderging onlangs een operatie aan zijn rug, waardoor hij voor het eerst in 20 jaar de Masters op Augusta miste.

De operatie was noodzakelijk omdat de 14-voudig majorwinnaar zijn "swing" niet meer kon maken. "Ik heb nu na de operatie nog steeds niet mijn lichaam helemaal gedraaid", aldus Woods, die mogelijk ook de US Open in juni en het Brits Open in juli moet missen.

De 38-jarige Amerikaan, met golf miljardair geworden, ontbreekt in ieder geval ook deze week in het prestigieuze Players Championship in Ponte Vedra Beach (Florida). Nederlands beste golfer Joost Luiten mag wel afslaan in dit toernooi, ook wel het vijfde major genoemd. De complete wereldtop is aanwezig en speelt om een prijzenpot van 10 miljoen dollar (ruim 7 miljoen euro).