Woods en Garcia leggen ruzie over 'fried chicken' bij

Tiger Woods maandag tijdens de training op de baan van Merion. Rechts (in het rood) Sergio Garcia.
GETTY Tiger Woods maandag tijdens de training op de baan van Merion. Rechts (in het rood) Sergio Garcia.
Met een ferme handdruk op een van de oefenholes op de baan van Merion (Pennsylvania) lijken Tiger Woods en Sergio Garcia gisteren hun slepende ruzie te hebben bijgelegd. De topgolfers lagen met elkaar overhoop sinds Garcia zich vorige maand tijdens The Players Championship hardop had geërgerd aan het rumoer dat Woods onder het publiek veroorzaakte.

Onlangs had Woods getergd gereageerd nadat Garcia, kort na het incident op de baan, zei dat hij het wel weer zou bijleggen met Woods tijdens een etentje "waar ze fried chicken serveren". Fried chicken, gefrituurde kip, is een gerecht dat in de Verenigde Staten vanouds wordt geassocieerd met de Afro-Amerikaanse bevolking.

Kwetsend
Woods bestempelde Garcia's racistisch getinte commentaar op Twitter als kwetsend. "Het was geen domme opmerking. Het was fout, pijnlijk en ongepast." Maar hoewel Garcia een dag later omstandig zijn excuses aanbood, was het van een verzoening nog niet gekomen. Die lijkt nu wel degelijk een feit, getuige de beelden vanaf de baan van Merion. Daar wordt deze week het toernooi om de U.S. Open-titel afgewerkt.

Woods en Garcia hebben zich niet opnieuw over de nasleep van het incident uitgelaten. Mogelijk gebeurt dat vandaag, als ze allebei een persconferentie geven.