Zagré: "Verwacht veel van mezelf, mogelijk stel ik mijn record scherper"

PHOTO_NEWS
Anne Zagré trapt morgen haar WK atletiek in Peking op gang met de reeksen van de 100 meter horden. De atlete van RESC, die sinds maandag in de Chinese hoofdstad is, heeft een stage in het Japanse Chiba achter de rug en is klaar voor de strijd.

"Ik heb altijd de gewoonte om het wedstrijd per wedstrijd te bekijken. Eerst moet ik de reeksen overleven en daarna valt het af te wachten of het in de halve finales doenbaar of aartsmoeilijk wordt. Ik moet in ieder geval alles geven. Op andere kampioenschappen overleef je meestal de reeksen met een tijd van 13.00. Ik kijk er in ieder geval enorm naar uit om hier te lopen. Dit is een fantastisch stadion en je kan echt niet beter dromen", sprak de Brusselse.

De 25-jarige Zagré scherpte op 18 juli in Heusden-Zolder haar eigen Belgisch record aan tot 12.71, een chrono die ze waarschijnlijk nog moet verbeteren om hoge ogen te gooien in Peking. De pupil van Jonathan Nsenga heeft alvast goede benen en heeft de goede vorm te pakken.

"Ik ben klaar om snel te lopen, op training gaat het goed. Uiteraard verwacht ik veel van mezelf. Door hoog te mikken haal je het beste uit jezelf", verklaarde Zagré. "Het is mogelijk dat ik opnieuw mijn record scherper stel. Dit is al mijn vierde WK, als je dat van 2009 in Berlijn meetelt waar ik deel uitmaakte van de aflossingsploeg (4x100m). Op een EK is er minder druk, een WK is nog een niveau hoger."

Anne Zagré start morgen om 5u31 in de derde van in totaal vijf reeksen. Ze loopt in baan drie en krijgt de Amerikaanse Dawn Harper Nelson naast zich. Dat is de olympisch kampioene van 2008 in Peking en de vice-olympisch kampioene van vier jaar later in Londen. De snelste vier van de vijf reeksen en de overige vier tijdsnelsten plaatsen zich voor de halve finale, die vrijdag om 13u25 geprogrammeerd zijn. De finale wordt later vrijdag (15u25) gelopen.