Pieter-Jan Hannes uitgeschakeld op 1500 meter

BELGA
Pieter-Jan Hannes is op het WK atletiek in Peking uitgeschakeld in de halve finale van de 1500 meter. Onze landgenoot eindigde in zijn reeks achtste in een tijd van 3:44.38. Enkel de eerste vijf plaatsten zich rechtstreeks voor de finale, naast de snelste twee verliezende tijden.

Hannes, in de reeksen goed voor 3:39.31, liep in een trage halve finale die gewonnen werd door Asbel Kiprop, tweevoudig wereldkampioen en olympisch kampioen van 2008 in Peking. De Keniaan finishte in 3:43.48. In de tweede halve finale, die in 3:35.00 gewonnen werd door de Keniaan Elijah Motonei Manangoi, ging het een pak sneller. De 3:44.38 van Hannes was de twintigste tijd van alle halvefinalisten. Zijn PR bedraagt 3:34.49, dit jaar was hij al goed voor 3:35.95.

"Geleerd uit mijn fouten"
Pieter-Jan Hannes was teleurgesteld na zijn halve finale. Maar hij had geen spijt van de manier waarop hij zijn wedstrijd had aangepakt. "Het is gedaan en dat is jammer", reageerde Pieter-Jan Hannes. "Net zoals in mijn vorige wedstrijd heb ik goed ingedeeld. Ik ben ook altijd vooraan gebleven. Toen Kiprop vooraan doortrok, heb ik gevolgd. In de laatste 400 meter was het de bedoeling om nog te versnellen. Maar in de laatste 100 meter moest ik nog twee jongens voorbij, en dat is niet makkelijk als dat Manzano en Centrowitz zijn. Ik wist dat dit de tragere reeks was. Tactisch ben ik tevreden over mijn race. Ik heb geleerd uit mijn fouten in het verleden, zeker uit die op het EK in Zürich. Er zijn nu ook niet veel Europeanen voor mij, slechts vier."

"Positieve meenemen"
"Net zoals bij de Borlées op de 400 meter heb ik gedaan wat ik kon, maar we zitten op de 1.500 meter met een echte topgeneratie. Ik ga het positieve meenemen en nog harder trainen. Ik ben nog maar 23 jaar en na de Spelen van Rio heb ik nog vier jaar voor de Spelen in Tokio."

BELGA
AP
AP
BELGA