Pieter-Jan Hannes: "Bij finale doe ik misschien ook mijn broek uit"

Twitter
Pieter-Jan Hannes heeft zich op het WK atletiek in de Chinese hoofdstad Peking geplaatst voor de halve finales van de 1.500 meter. Hij was erg tevreden met zijn race. Als Hannes hetzelfde gevoel heeft in de halve finales, dan is een plaats in de finale naar eigen zeggen niet uitgesloten. "Als ik de finale haal, dan doe ik misschien ook mijn broek uit", lacht Hannes op Twitter.

In de tweede reeks eindigde Hannes in 3:39.31 op de vierde plaats. Een plaats in de top zes volstond voor de halve finales. Hij realiseerde de 14e tijd van alle deelnemers.

Hannes liep het grootste deel van de wedstrijd in derde positie, achter de Ethiopiër Aman Wote en de Keniaan Asbel Kiprop, de tweevoudige wereldkampioen en de olympisch kampioen van 2008 in Peking. "Ik denk dat ik een goede race heb gelopen", aldus Hannes na afloop. "Ik heb goed mijn baan gekozen. Toen Kiprop kwam, wist ik dat ik in zijn zog alle kansen had om door te stoten."

"In de laatste ronde, en zeker in de laatste 100 meter, was het opletten geblazen. Ik ben aan de binnenkant gebleven. Het was wel wat gevaarlijk, want sommige lopers kunnen erg sterk eindigen en uit de achtergrond opkomen. Ik bleef zo dicht mogelijk bij Kiprop."

"Als ik in de halve finales hetzelfde gevoel heb, kan ik de finale halen. Ik kreeg een spike tegen mijn scheenbeen, maar ik hoop morgen even fris als vandaag te zijn. Op voorhand dacht ik dat de derde reeks de zwakste zou zijn. Uiteindelijk werd daarin het snelst gelopen. In de eerste reeks ging het dan weer traag, met vervolgens een enorme versnelling. Als je bekijkt welke atleten uitgeschakeld zijn, krijg je een idee van het niveau van de eerste reeks. Maar dat is een goede zaak voor mij. Ik hoop dat de halve finales niet te tactisch zullen zijn", besloot Hannes.

De halve finales vinden morgen om 13u55 plaats. De finale is zondag om 13u45 voorzien.

BELGA
GETTY
BELGA
BELGA