Pech voor Anne Zagré: stevige valpartij op 100 meter horden en weg olympische limiet

AFP
Pijnlijk moment voor Anne Zagré in de halve finale van de 100 m horden op het WK atletiek. Zagré (29) leek lang op weg naar een vierde of vijfde plaats, maar tikte de laatste horde aan en kwam daarna pijnlijk ten val. Ze week zo af van haar baan negen: geen chrono en bovendien ook geen olympische limiet, die er zeker in zat.

In de reeksen had Zagré zaterdag nog een seizoensbeste (12.91) gerealiseerd. Haar Belgisch record bedraagt 12.71. Omdat pubalgie Zagrés voorbereiding in de war stuurde, waren haar ambities bescheiden. Al hoopte ze toch, zoals op de vorige drie WK’s, de halve finales te bereiken. De Brusselse, die in Qatar toe was aan haar zesde opeenvolgende WK, is dus wel enigszins in haar opzet geslaagd.

De top twee van de drie halve finales kwalificeert zich samen met de twee snelste verliezende tijden voor de finale, die om 19u50 Belgische tijd op het programma staat. De Nigeriaanse Tobi Amusan won de halve finale van Zagré in 12.48, voor de Jamaicaanse Janeek Brown (12.62). De scherpste chrono van alle halvefinalisten kwam op naam van de Jamaicaanse Danielle Williams. Zij won de eerste halve finale in 12.41.

(Photo by Jimmy Bolcina / Photo News
Photo News (Photo by Jimmy Bolcina / Photo News
Photo News
Photo News
Photo News
Photo News
AFP

Keniaan Cheruiyot pakt goud op 1.500 m

De Keniaan Timothy Cheruiyot heeft de gouden medaille veroverd op de 1.500 m tijdens de laatste dag van het WK atletiek in Doha. In 3:29.26 hield Cheruiyot , op deze afstand goed voor zilver op het vorige WK in Londen, de Algerijn Taoufik Makhloufi (3:31.38) en de Pool Marci Lewandowski (3:31.46) achter zich. 

EPA

Nia Ali verovert wereldtitel 100m horden

De Amerikaanse Nia Ali heeft zich tot wereldkampioene gekroond op de 100 meter horden. Nia Ali, die op de Olympische Spelen van 2016 zilver behaalde, scherpte haar persoonlijk record aan tot 12.34. Haar landgenote Kendra Harrison (12.46) pakte het zilver, de Jamaicaanse Danielle Williams (12.47) het brons.

Nia Ali.
AFP Nia Ali.

Malaika Mihambo is beste verspringster

Met een sprong van 7,30m heeft de Duitse Malaika Mihambo de verspringcompetitie gewonnen. De regerende Europese kampioene verbeterde haar persoonlijk record met 14 centimeter. Het zilver ging naar de Oekraïense Maryna Bekh-Romanchuk (6,92m). De Nigeriaanse Ese Brume (6,91m) sprong slechts één centimeter minder ver en pakte het brons

Malaika Mihambo.
AFP Malaika Mihambo.

Peters pakt goud op speerwerpen

Anderson Peters uit Grenada heeft dan weer de wereldtitel speerwerpen veroverd. Hij wierp zijn speer 86,89 meter ver. De 21-jarige Peters haalde het voor de Est Magnus Kirt (86,21 m). De Duitse titelverdediger Johannes Vetter (85,37 m) moest vrede nemen met het brons.

Anderson Peters.
AFP Anderson Peters.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.