Ook slecht nieuws voor Cheetahs: Cynthia Bolingo geeft forfait voor WK aflossingen

Vice-Europese indoorkampioene niet inzetbaar door achillespeesblessure

BELGA
Na Kevin Borlée bij de Belgian Tornados gisteren, kregen vandaag ook de Belgian Cheetahs slecht nieuws: Cynthia Bolingo kan zaterdag niet lopen op het WK aflossingen, waar een ticket voor het WK atletiek op het spel staat. 

Vandaag zou Cynthia Bolingo, die zilver op de 400m won op het EK indoor in Glasgow in maart, een test afleggen over 300m. Zo ver kwam het niet eens. De 26-jarige Brusselse had te veel pijn aan de achillespees van haar linkervoet om het zelfs maar te proberen. Niks aan te doen - de Belgian Cheetahs moeten het zaterdag in de reeksen zonder hun Belgische indoorrecordhoudster zien te redden. Het doel is de toptien halen in het Japanse Yokohama. Lukt dat, dan kwalificeren ze zich voor het WK atletiek eind september in Doha, waar acht olympische tickets voor Tokio 2020 te verdienen zijn.

Voor trainster Carole Bam is het een nieuwe streep door de rekening nadat ze eerder al Margo Van Puyvelde met een kuitblessure zag uitvallen. Ook Justien Grillet, die vorige zomer met de Cheetahs vierde werd op het EK in Berlijn, was niet inzetbaar. Bolingo sukkelde al een tijdje met de achillespees, maar volgens haar kinesist in België zou het ongemak verminderen. Het tegendeel bleek waar.

“Helaas kan ik niet deelnemen aan het WK aflossingen," schreef Bolingo op haar instagram. “Soms gaan zaken niet altijd zoals gepland, zeker in de carrière van een atlete. Er zijn ups en downs. Ik laat u raden op welk punt ik me nu bevind... Maar ik vertrouw op dat ik een betere atlete zal worden na deze terugval. Ik moet onthouden: ‘What does not kill you, makes you stronger’.”

Bam zal nu voor het 4x400m aflossingsteam een beroep doen op Hanne Claes, Camille Laus en Paulien Couckuyt. Eén van de twee youngsters,  Liefde Schoemaker of Lucie Ferauge, zal het kwartet aanvullen. De reserviste zal ingezet worden in de reeksen van de 4x400m gemengd, waarvoor ook Kevin Borlée en Cynthia Bolingo waren ingeschreven.

BELGA
BELGA
BELGAReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.