Exclusief voor abonnees

Onze atletiekspecialiste Valerie Hardie ziet dat Thiam niet langer op eenzame hoogte staat

REUTERS
Geen goud, wel zilver voor Nafi Thiam op de WK-zevenkamp. Katarina Johnson-Thompson toonde zich de betere. Lees hieronder de analyse van onze atletiekspecialiste Valerie Hardie, die ziet dat onze landgenote niet meer op eenzame hoogte staat. “Katarina Johnson-Thompson heeft haar bijgehaald, maar verwar één nederlaag niet met de totale nederlaag.” 
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

“Nafi Thiam is dan toch maar een mens. Niet onoverwinnelijk. Niet onaantastbaar of onfeilbaar. Zelfs Usain Bolt was dat niet. Op zijn 25ste struikelde hij in de finale van de 100m over een valse start. Nafi Thiam struikelde op haar 25ste over een betere Britse – en een elleboogblessure. Geen schande. Wel leerrijk. Een wake-upcall als het ware.”

Je hebt 20% van dit artikel gelezen
10 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Nicolas Van Hoecke

  Zou maar saai zijn moest er altijd maar 1 persoon makkelijk winnen.

 • Johan Hendrickx

  En kan de atletiekspecialiste ook eens een objectieve mening geven van dit WK atletiek? Dit moet zowat de grootste farce ooit zijn van alle kampioenschappen ooit! Juist nog reportage gezien op ZDF hoe ze dat stadions wat meer gevuld hebben.. Gastarbeiders uit Bangla Desh en India werden (onder zacht dwang) met 30 bussen aangerukt om plaats te nemen in het stadion waar het voor velen de eerste maal was dat ze zo'n evenement meemaakten.. Echt dégoutant!

 • Meert Dominique

  KJT heeft de 7kamp van haar leven gescoord. Naffi heeft haar univ diploma gehaalhd, een elleboog en voetblessure overwonnnen. Normaal dat ze tegen een 100% professionele sportvrouw het ooit moet afleggen. Volgend jaar op de OS zal Thiam zich ook 100% voor haar sport kunnen inzetten. We zullen zien.

 • Johan Hendrickx

  Op alle loopnummers is de britse aanzienlijk beter en het verspringen en hoogspringen zijn ze ongeveer even goed, dus met het speerwerpen en kogelstoten alleen zal het niet meer lukken.

 • Rudy De Pauw

  Katarina verbeterd op 4 proeven haar p.r. en bovendien ook nog het brits record van Jessica Ennis .Was dus in tegenstelling van Thiam in top conditie