Michael Bultheel bibbert zich naar halve finale 400m horden

PHOTO_NEWS
Michael Bultheel heeft zich op het WK in Peking uiterst nipt geplaatst voor de halve finales van de 400 meter horden. Onze landgenoot eindigde pas zesde in zijn reeks, maar werd heropgevist met één van de beste vier verliezende tijden. Voor Bultheel was het na zijn reeks bang afwachten, want met 49.38 klokte de Belg exact dezelfde verliezende tijd als de Nigeriaan Ukaoma. Beide atleten liepen daarmee de vierde verliezende tijd, maar het dubbeltje viel in het voordeel van Bultheel.

"Het was bijzonder zwaar", stelde Bultheel na afloop. "Nochtans was ik goed begonnen en lag ik in derde positie, maar plots raakte ik niet meer vooruit. In de laatste rechte lijn snelden twee atleten me nog voorbij en toen dacht ik 'sh..'. Na mijn race ben ik tien minuten op de grond blijven liggen. Ik weet echt niet wat er gebeurd is. Ik was wat nerveus, maar dat is altijd zo op kampioenschappen. Misschien zijn het de weersomstandigheden. Ik moet in ieder geval rustiger blijven, maar hopelijk ben ik wat gerecupereerd voor de halve finales. Ik stoot in ieder geval door en loop een snelle tijd, volgens mij de vijfde uit mijn carrière. Bovendien ben ik ervan overtuigd dat ik nog sneller kan en dat ik op het Belgisch record mag mikken, al moet ik dan wel hersteld zijn."

Spelen
Met zijn ticket voor de halve finales heeft Bultheel zijn doelstelling op dit WK bereikt. De kwalificatie voor de Spelen van Rio had hij al op zak. In zijn achterhoofd hoopt hij nog steeds het Belgisch record van Marc Dollendorf te verbeteren. Die zette op de Olympische Spelen van 1996 in het Amerikaanse Atlanta 48.91 op de tabellen.

REUTERS
PHOTO_NEWS
PHOTO_NEWS