Jeroen D'hoedt onzeker voor steeple door enkelblessure

BELGA
Jeroen D'hoedt is door een blessure aan de linkerenkel erg onzeker voor het WK atletiek in Peking. Of hij zaterdag, op de eerste competitiedag, zal kunnen aantreden in de reeksen van de 3.000 meter steeple, is maar zeer de vraag.

D'hoedt liep afgelopen weekend tijdens de stage van de Belgen in het Japanse Chiba een verstuiking op. "Ik heb nog pijn", vertelde hij vandaag tijdens een persmoment. "Maandag heb ik getest op het zand en mijn enkel heeft niet bijster goed gereageerd. Dinsdag heb ik opnieuw geprobeerd te trainen, maar andermaal was de reactie niet goed. Vrijdag testen we nog een keer en daarna hakken we de knoop door."

Voor D'hoedt, die door de IAAF werd opgevist, is dit uiteraard allesbehalve een optimale voorbereiding. "Het is natuurlijk niet gemakkelijk. Ik heb er alles aan gedaan om hier fris aan de start te staan, dus is dit frustrerend. Maar ik mag evenmin risico's nemen. Binnen een jaar zijn er ook de Olympische Spelen in Rio waar ik me voor wil kwalificeren."

Tornados
De Belgian Tornados zijn inmiddels ook geland in de Chinese hoofdstad. Onder leiding van hun coach Jacques Borlées zetten de 400 meter-lopers hun voorbereiding de voorbije week op punt in Chiba. "De stage is uitstekend verlopen", vertelde vader Borlée. "We trainden op een prachtige locatie in een prachtig stadion. De Japanners waren uiterst vriendelijk en behulpzaam. We hebben kunnen trainen zoals we wilden en komen goed voorbereid naar Peking."

BELGA