Exclusief voor abonnees

IAAF-voorzitter Sebastian Coe blikt terug op omstreden WK in Doha: “Wie betaalt, bepaalt”

IAAF-voorzitter Sebastian Coe ziet op de slotceremonie hoe de Qatarese sjeikh Khalifa Al-Thani de symbolische stok doorgeeft aan Oregon en afgevaardigde Kate Brown (r).
EPA IAAF-voorzitter Sebastian Coe ziet op de slotceremonie hoe de Qatarese sjeikh Khalifa Al-Thani de symbolische stok doorgeeft aan Oregon en afgevaardigde Kate Brown (r).
Dopingschandalen, klachten over lege zitjes en onmenselijke temperaturen, persoonlijke aanvallen: neen, het was niet z’n makkelijkste WK sinds Sebastian Coe in augustus 2015 voorzitter werd van de IAAF. 

Zijn nachten waren kort in Doha. Rond 2 uur in bed en om 6u30 er weer uit om op de loopband te gaan staan. Op z’n 63ste is Seb Coe nog altijd een (ex-)atleet in hart en nieren. En de Britse voorzitter van de Internationale Atletiek­federatie (IAAF) oogt ook nog scherp, al valt van zijn gezicht wel af te lezen dat hij er twee intense WK-weken heeft opzitten. Overal waar hij zich toonde, moest hij de ­‘keuze’ voor Qatar als gastland verdedigen. Al een geluk dat de zitjes in het ­Khalifa International Stadium naar het einde toe wat beter gevuld raakten, of hij moest het nog altijd uitleggen. “De eerste dagen waren er niet zoveel mensen als we wilden, maar dat fenomeen zag je ook bij WK’s in andere steden. Soms ­worden de mensen er zich pas van ­bewust dat er een WK in eigen stad bezig is als ze het op tv zien.”

Een ererondje in een leeg sta­dion ­moeten lopen: plezant is anders. Dat weet u als ex-atleet toch ook?

Je hebt 14% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

Kies hier je voordeelperiode:
18 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • René Schoeters

  Die doet er ook geen doekjes rond! Money money money!

 • eddy willems

  Hoeveel smeergeld heeft sebastian gekregen om ons dit belachelijk schouwspel te geven.

 • Benny Coomans

  het draait al lang niet meer om de sport maar om het geld, vooral voor de IAAF, niet voor de deelnemers

 • Johan Hendrickx

  Dit WK is de grootste farce ooit qua publieke belangstelling! Een documentaire op ZDF (2e duitse tv-net) toonde dan nog eens dat om wat meer volk in het stadion te krijgen er een 30-tal bussen aangevoerd werden met arbeiders uit Bangla Desh en India..

 • daniel d'hulst

  Duidelijk antwoord de sport wordt beheert door het geld. Atleten zijn van geen tel.

Video