Exclusief voor abonnees

Een gesprek met Carl Lewis, de eerste wereldkampioen 100m: “De geschiedenis zal bepalen welke atleten de besten waren”

Carl Lewis.
Photo News Carl Lewis.
Zonder Usain Bolt is het weer Amerika boven in de sprint. Met dank aan het goud van Christian Coleman op de 100m. Een controversiële sprinter. “Controversieel? Hoezo?” Atletiekicoon Carl Lewis is in een gesprek met uw krant op het WK in Doha even uitgesproken als altijd.

Je hebt 5% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

Kies hier je voordeelperiode:
4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Mark Marken

  Lewis kan beter zwijgen, bedrieger eerste klas.

 • dirk claeys

  Voor de fanatiekers , de supplementen en extra's gaan dit bepalen! Zoals in ronde van Frankrijk de laatste 10jaar ,iedereen gepakt is voor doping!

 • Marco Habets

  Die Lewis was zelf niet zuiver op de graat. Mede door hem werd Johnson op de olympische spelen van 88 aan de schandpaal genageld. Hij zou op de trials voorafgaand aan die spelen zelf betrapt zijn geweest maar dat werd door de Amerikaanse federatie bedekt met de mantel der liefde. Arrogante blaaskaak.

 • Luc Lepoudre

  Ik heb mij destijds vreselijk geërgerd aan de godencultus rond deze figuur waarvan achteraf bleek dat het bedrog was omdat hij net zo goed aan "het potje" zat als anderen. Maar ja, het is een Amerikaan hé. Daarom dacht ik "help daar heb je hem wéér" en ja, hij acht zichzelf verheven.