Domper voor Belgian Tornados: Julien Watrin haakt geblesseerd af

PHOTO_NEWS
Zaterdagochtend om 4u40 Belgische tijd mogen onze Belgische mannen voluit aan de bak op de 4x400 op het WK atletiek in Peking, maar de voorbereiding verloopt niet bepaald vlekkeloos. Zo ziet de estafetteploeg met Julien Watrin een belangrijke schakel in het radarwerk uitvallen met een adductorenletstel.

Sinds het Belgisch kampioenschap van midden juli heeft Watrin last aan de adductoren. "Ik heb met ontstekingsremmers gelopen, maar had pijn", aldus de 23-jarige Luikenaar. "Toen de trainingen in Japan intensiever werden, voelde ik dat het niet goed zat. Natuurlijk ben ik ontgoocheld, maar ik sta volledig achter het team."

Sparen voor Rio 2016
"Na twee weken recuperatie na het BK zijn we in Chiba intensiever gaan werken. Hij had veel pijn", vulde Jacques Borlée aan. "We hebben gewacht tot het medisch advies hier in Peking. Gezien de anderen in vorm zijn en Julien een mooi seizoen achter de rug heeft, is het beter om hem te sparen met het oog op de Olympische Spelen van volgend jaar."

Aandeel in bronzen plak
Het is Jonathan Borlée die het nieuws van het forfait van Watrin wereldkundig maakt, de volgorde waarin onze landgenoten zullen lopen, ziet er nu als volgt uit: eerst Dylan Borlée, dan Jonathan, vervolgens Antoine Gillet en tot slot Kevin Borlée. Het uitvallen van Watrin is een serieuze streep door de rekening voor onze 'Belgian Tornados' want hij was erbij toen onze landgenoten een bronzen plak veroverden op het officieuze WK aflossingen in de Bahama's. In de finale van de 4x400m gaven de broers Borlée en Julien Watrin toen ronkende spurtnaties het nakijken. Alleen olympisch kampioen Amerika en wereldkampioen Bahama's bleven buiten schot.

Er worden zaterdag twee reeksen van elk acht ploegen afgewerkt. De eerste drie van elke reeks en de twee beste verliezende tijden gaan door naar de finale, die zondag om 14u25 op het programma staat.

PHOTO_NEWS
PHOTO_NEWS
PHOTO_NEWS