De snelste Tornado: Kevin Borlée, onder luid applaus ontvangen, klokte op één na snelste chrono van alle 4 x 400m -lopers

Kevin Borlée.
Photo News Kevin Borlée.
De Belgische atleten die deelgenomen hebben aan het WK atletiek in Doha, zijn weer in het land. De Belgische 4x400m-aflossingsploeg zette met een zeer knappe bronzen WK-medaille om de nek voet op Belgische grond, Nafi Thiam arriveerde op Zaventem met een zilveren plak in haar bagage. Met een flinke ruiker bloemen en onder luid applaus van de fans werden de Belgische atleten ontvangen op Brussels Airport (zie boven).

Afgaande op de splittijden na finale op de 4 x 400 meter, valt vooral de straffe prestatie van Kevin Borlée (31) op. Hij deed zijn reputatie als sterke slotloper in Doha alle eer aan. Borlée liet met 44"2 een toptijd noteren. Van alle lopers was alleen Rai Benjamin (22), uit het winnende Amerikaanse team, net nog sneller met 44"1. Ook hij sloot af. Sacoor was goed voor 45"3 (de derde tijd van de startlopers), Vanderbemden 44"5 (de vierde tijd) en Dylan Borlée klokte af op 44"7 en was goed voor de derde tijd.

Kevin Borlée liet op het WK van Peking in 2015 als derde loper zijn allerbeste chrono noteren: 43"58. Individueel blijft zijn tweelingbroer Jonathan wel de snelste. Op de Olympische Spelen van Londen liep hij 400 meter in 44"43.

Na het WK wacht de Belgian Tornados nog een fameuze uitdaging. Ze gaan op expeditie naar de Mount Everest, als olympische teambuilding en voor het goede doel van SOS Kinderdorpen. Wie een steentje wil bijdragen kan een gift doen via: sos-kinderdorpen.be/BelgianTornadosNepal.

Dylan en Kevin Borlée.
Photo News Dylan en Kevin Borlée.
Photo News
Nafi Thiam.
Photo News Nafi Thiam.
Nafi Thiam.
Photo News Nafi Thiam.
BELGA
Sacoor en Jacques Borlée.
Photo News Sacoor en Jacques Borlée.
Jonathan Sacoor.
Photo News Jonathan Sacoor.
Hanne Claes.
BELGA Hanne Claes.
Julien Watrin.
BELGA Julien Watrin.
Photo News7 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Nico Dakman

  FRANCOIS LEMMENS, dit zijn rijke mensen hoor, er is bijna niemand dat het hun kan permitteren om voltijds te lopen, talent genoeg maar geen kans krijgen. De borlee's zijn bevoordeeld door de connecties van papa. Geen haar op mijn hoofd dat daar respect voor heeft.

 • willy francq

  Kevin Borlee kreeg het bij wijze van spreken op een presenteerblaadje. Hoefde niet aan te vallen, enkel de derde plaats te verdedigen. Sacoor ging dit ook zeker aankunnen. Maar ja, als je Borlee heet, dan moet je in de schijnwerper staan hé, en zeker niet als eerste of twee loper aan de wedstrijd beginnen!

 • Peter De Baets

  Toch straf van Nafi dat ze haar karretje zelf duwt want met haar elleboog.

 • Freddy van Puymbrouck

  Dat noem ik toppers die er voor willen leven zonder er massa's geld mee te verdienen.Dat zijn andere kerels dan die voetballertjes die altijd over alles en nog wat klagen.

 • Paul Schroyens

  Kleine correctie: de 2e tijd van de slotlopers!