D'hoedt en Belete krijgen alsnog hun ticket voor WK atletiek

BELGA
Jeroen D'hoedt is alsnog geselecteerd voor het WK atletiek in Peking. Hij is door de internationale atletiekfederatie IAAF opgevist voor de 3.000 meter steeple. Almensh Belete is door de Belgische Atletiekbond KBAB dan weer gedelibereerd voor de 10.000 meter.

De 25-jarige D'hoedt bevestigde het nieuws zelf via Twitter. "Ik ben heel erg trots te kunnen aankondigen dat ik geselecteerd ben om deel te nemen aan Peking 2015! Het is een zwaar jaar geweest, maar hard werken werpt uiteindelijk zijn vruchten af! Ik wil mijn sponsors bedanken en iedereen die het mogelijk heeft gemaakt terug te keren op dit niveau!!"

Jeroen D'hoedt dankt zijn kwalificatie aan de tijd die hij op 18 juli neerzette tijdens de Nacht van de Atletiek in Heusden-Zolder. Hij werd toen zesde in 8:30.03, twee seconden boven het minimum. Die prestatie bleek wel goed voor de 35e plaats op de uitgezuiverde wereldranglijst, waardoor de IAAF hem nu opvist.

Almensh Belete moest om zich te plaatsen 15:25 lopen, maar bleef daar de voorbije weken drie keer (nipt) boven. Op de Nacht van de Atletiek klokte ze 15:34.23, vorige week woensdag in Herentals 15:33.27 en afgelopen zaterdag in Spanje 15:44.44. Gisterenavond werd ze door de selectiecommissie van de KBAB gedelibereerd, zo schrijft Atletiek Vlaanderen op zijn website.

Ook tienkamper Niels Pittomvils mag volgens Atletiek Vlaanderen in principe naar Peking. Een maand geleden totaliseerde hij in Villeneuve-d'Ascq 8.049 punten, 26 punten onder het vereiste minimum. Daarmee staat hij 26e op de wereldranglijst. De IAAF moet zijn selectie nog formeel bevestigen, klinkt het.

Het WK in Peking vindt van 22 tot 30 augustus plaats.

BELGA
BELGA