Borlées: "Lastig om voorspellingen te doen"

PHOTO_NEWS
Kevin en Jonathan Borlée komen zondag om 5u10 Belgische tijd in actie op het WK atletiek tijdens de reeksen van de 400 meter. De tweelingbroers vatten hun WK in Peking zonder extreme druk aan.

Kevin en Jonathan stonden op grote kampioenschappen al vaak in finales, maar ditmaal zijn ze zeker geen favoriet voor een ticket voor de eindstrijd van de baanronde. Ze beginnen hun competitie dan ook in alle sereniteit. "Het worden erg hoogstaande reeksen", aldus Jonathan. "Met het huidige kwalificatiesysteem hebben alle atleten die hier zijn een chrono rond 45.50 achter hun naam staan. Met de A- en B-minima waren er vroeger atleten die 45.90 liepen, maar nu denk ik dat het de snelste reeksen ooit op een WK zullen worden. Het zal razendsnel gaan, maar wij van onze kant hebben het gevoel dat we er alles aan gedaan hebben om op het juiste moment in vorm te zijn", klinkt het.

PHOTO_NEWS

"Geen exacte doelstellingen"
Voor de Borlées ligt de lat altijd hoog, maar Kevin en Jonathan houden van dat soort uitdagingen, zeker op momenten wanneer men hen niet verwacht. "We staan hier zonder druk", stelt Kevin. "We hebben geen exacte doelstellingen. De piste is goed, we zijn strijders en zullen ons voor 300% geven. Ik kijk niet naar de wereldranglijst, sport is jezelf overstijgen. We geven ons maximum, maken fouten en verbeteren die. Uiteraard hoop ik op een goede wedstrijd in een stadion waar ik van houd. Voor mij is dit het allermooiste stadion."

PHOTO_NEWS

"Er komen zeker verrassingen"
"De voorbije jaren had ik de gewoonte om mijn doelstellingen aan te kondigen, maar nu is het delicaat om voorspellingen te doen. We gaan ons op onze eerste wedstrijd focussen en zien daarna wel", vult Jonathan aan. "Er komen zeker en vast verrassingen, de 400m is een zware wedstrijd die je twee of drie keer moet lopen. De minste twijfel of concentratieverlies kan je al snel enkele tienden van een seconde kosten."

PHOTO_NEWS