Bolt zegeviert ook op de 4x100 meter met Jamaica

GETTY
Usain Bolt pakte in Peking zijn derde gouden op het WK Atletiek. De Jamaicaan zegevierde al op de 100 en de 200 meter en na de 4x100 meter doet hij er met zijn land nog een derde gouden plak bij. Bij Amerika en Justin Gatlin ging het mis tijdens de laatste stokwissel waardoor ze tekort kwamen en uiteindelijk gediskwalificeerd werden. China pakte voor eigen volk een eerste medaille in een estafettenummer. Zijn gingen met het zilver aan de haal voor Canada (brons).

samen met Nesta Carter, Asafa Powell en Nickel Ashmeade snelde Bolt op de 4x100 meter naar de gouden medaille in 37.36. Hun grote uitdager Amerika verslikte zich in de allerlaatste stokwissel die niet reglementair verliep. De samenwerking tussen Tyson Gay en Mike Rodgers verliep niet meteen vlot zodat Bolt in de laatste rechte lijn het werk simpel afwerkte.

De Jamaicaan won eerder ook al de 100 meter en de 200 meter. Op beide afstanden moest Gatlin genoegen nemen met zilver. Bolt greep zijn elfde gouden WK-medaille. De supersprinter schreef geschiedenis door voor de derde keer de 'triple' te pakken. Dat deed hij ook al in 2009 en 2013. Op het WK 2011 in Daegu veroverde het spurtfenomeen 'maar' twee gouden medailles, na zijn valse start in de finale van de 100m.

AFP
AFP
GETTY
GETTY
GETTY
AFP
GETTY
AFP