Bolt vs Gatlin: 2-0, Jamaicaan pakt tiende gouden WK-medaille

GETTY
Justin Gatlin is er opnieuw niet in geslaagd om Usain Bolt van de troon te stoten. Net als op de 100 meter stormde de Jamaicaan ook als een wervelwind naar de gouden medaille op de 200 meter. Het bleef bijzonder spannend totdat Gatlin in de laatste meters de rol moest lossen. Na de race namen de twee spurtbommen zelfs even de tijd om samen voor de fotografen uit te hijgen. De 29-jarige Bolt zette een tijd neer van 19.55, Gatlin deed het in 19.74. De bronzen medaille ging naar de Zuid-Afrikaan Anaso Jobodwana (19.87).

Op de 100 meter was het nagelbijten, maar vandaag was het verschil toch iets duidelijker. De twee tenoren uit de spurtwereld knalden nek aan nek uit de bocht om zo de laatste rechte lijn in te gaan. In het slot perste Bolt er uiteindelijk nog een laatste ultieme versnelling uit om zo naar zijn tiende gouden WK-medaille te snellen. Onklopbaar. Het is meteen ook de vierde opeenvolgende gouden medaille van 'Lightning Bolt' op de 200 meter na Berlijn 2009, Daegu 2011 en Moskou 2013.

De 33-jarige Gatlin kreeg nochtans ook heel wat winstkansen toebedeeld. De veelbesproken Amerikaan zette dit jaar de snelste chrono neer op de langere spurtafstand. Met 19.57 had hij tot voor kort de beste tijd op dit nummer, tot Bolt vandaag uit zijn sloffen schoot. In de onderlinge duels staat het nu 1-1 tussen Gatlin en Bolt op de 200 meter. In 2005 haalde Gatlin het namelijk van een piepjonge Bolt.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.
REUTERS
GETTY
GETTY
GETTY
AFP
AP
AP
AFP
GETTY
AP
REUTERS
GETTY
GETTY
REUTERS
GETTY
GETTY